Romániától távol, de legalább rendőrkézre került a Temesváron késelő afgán migráns

Éppen egy reptéren téblábolt, amikor elkapták.

Hirdetés

Szinte kereken két hónap telt el azóta, hogy halálos kimenetelű késelésig fajult két afgánokból álló migránscsoport nézeteltérése Temesváron, a vasútállomás közelében. Hiába azonosították be viszonylag hamar az elkövetőt, és tették tűvé a várost a kézre kerítése érdekében, a férfi megszökött az országból.

Ami nem sikerült a román hatóságoknak, az sikerült a görögnek: csütörtökről péntekre virradóan a nemzetközi körözés alatt álló A.F. monogramú gyanúsítottat az athéni reptéren fogták el.

Lucian Bode belügyminiszter egy temesvári sajtótájékoztatón jelentette be, hogy folyamatban van a kiadatási eljárás, nemsokára Romániába szállítják az illetőt, hogy román bíróság előtt feleljen a tettéért. A tárcavezető azt kérte, hogy az eljárás keretében vizsgálják meg, hogyan hagyhatta el az országot úgy, hogy körözés alatt állt, és milyen útvonalon haladt.

Mint ismeretes, két afgán migránsokból álló csoport között kirobbant konfliktus vezetett oda, hogy a gyanúsított április 19-én a temesvári állomás közelében leszúrt egy fiatalt, egy másikat pedig súlyosan megsebesített. A Temes megyei törvényszék április végén rendelte el a gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel meggyanúsított A.F. előzetes letartóztatását. Május közepén már tudni lehetett, hogy sikerült megszöknie az országból, ezért a belügyminiszter az európai kollégák segítségét kérte.

Hirdetés