Romániai hétköznapok: autót bántalmazott a juhász, mert a sofőr nem engedte átkelni a juhokat az úttesten

Kemény az élet a Kárpátokon túl.

Hirdetés

Ismét összecsapott a 19. és a 21. század Dél-Romániában: a híres-hírhedt Teleorman megyében (ez az ország egyik legszegényebb vidéke, a jelenleg a román büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvező egykori szociáldemokrata pártelnök, Liviu Dargnea hűbérbirtoka, és persze innen származik Dragnea jeles felfedezettje, Viorica Dăncilă korábbi miniszterelnök, jelenlegi PSD-elnök is) egy juhász és egy kellemetlenkedő autós között zajlott kemény párbaj.

Az incidens a megyeszékhely, Alexandria egyik kijáratánál történt, a 70-es jelzésű európai főúton: a juhász át akarta terelni nyáját az úttesten, ám egy renitens autós – egy 36 éves nő – nem hatódott meg a rusztikus képtől, amelyet az úttesten átkelő, és ezernyi bogyót elpotyogtató gyapjas állatok nyújtanak, ezért nem állt meg.

A juhászban ekkora érzéketlenség láttán felhorgadt az ősi, természetközeli életforma védelmezője, és botjával jókorát sózott az autóra.

Az autót vezető nő a korszerű technológiát használva vágott vissza: azonnal hívta a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.

A kiszálló rendőrök pedig a 21. századnak adtak igazat: rongálás miatt eljárást indítottak az agresszív juhász ellen.

Hirdetés