Románia, 2021: kapával a kezében tartott beszédet a parlamentben egy PSD-s képviselő

A büszke honatya úgy érezte, politikai karrierjének csúcspillanatához érkezett, így rendesen megadta a módját. Ja: talán azért nem kaszát vitt magával, mert idén olyan már volt a gyűlésteremben, tehát uncsi.

Hirdetés

Nem elég, hogy a parlamenti ülések nívója tovább csökkent, amióta a Románok Egységéért Szövetségnek (AUR) is köze lett a törvényhozáshoz – nem beszélve Diana Șoșoacáról, aki még az „aranycsapat” számára is túl harsánynak bizonyult –, de idén a Szociáldemokrata Párt (PSD) honatyái is mindent megtettek annak érdekében, hogy „emlékezetes” pillanatokat okozzanak.  Az sem volt gyenge, amikor

februárban egy kartonból kivágott kaszával ajándékozták meg a plénum előtt épp beszédet tartó Florin Cîțu miniszterelnököt,

na de ma ezt a mutatványt is sikerült überelni. Bevalljuk őszintén, Gheorghe Matieș Fehér megyei PSD-s képviselőről eddig mi sem hallottunk, de az úriembernek szerdán sikerült bekerülnie a parlament emlékes füzetébe:

kapával a kezében tartotta meg a beszédét. A népviseletbe öltözött honatya ezzel a gesztussal a golfot népszerűsítő államfőnek kívánt üzenni:

„Bocsánat tisztelt kollégák, de egyre rosszabb a helyzet az országban. Iohannis és Cîțu oda juttatták az országot, hogy golfütő helyett a kapa nyelét kell megfogjuk, hogy magunkhoz térjünk” – imigyen szólt a hallgatósághoz politikai karrierje csúcsán a Fehér megyei képviselő.

Halkan jegyezzük meg, hogy fehér fegyvernek minősülő tárggyal tilos belépni a gyűlésterembe – ezek szerint a biztonságiak véletlenül a szemüket takarták el a maszkjukkal.

Hirdetés