Román alkalmazottja kirabolta a francia üzletembert, aki nem cicózott: családostul elrabolta és megkínozta

Horrorfilmeket idéző önbíráskodás Franciaországban.

Hirdetés

Egy francia üzletember úgy döntött: inkább nem terhelné a jogállami igazságszolgáltatási szerveket az őt egy alkalmazottja részéről ért sérelem miatt, ezért aztán manapság meglehetősen szokatlan eszközhöz folyamodott: úgy döntött, ő maga áll bosszút.

Az eset egy Wimereux nevű településen történt, ahol egy Thierry Behra nevű üzletember még 2017 nyarán azzal volt kénytelen szembesülni, hogy egyik ingatlanába betörtek, és kirabolták.

A rablók számos értékes tárgyat magukkal vittek.

A biztonsági kamerákról azonban megfeledkeztek, így aztán amikor az üzletember és számos más hozzá közel álló személy visszanézte a felvételeket,

felismerték az egyik elkövetőt: egyik, román alkalmazottjukat.

Alapesetben ilyenkor az ember elbumlizik a legközelebbi rendőrőrsre, hogy feljelentést tegyen, de Behrat nem ilyen fából faragták: fegyvert ragadott, majd egy júliusi éjszakán többedmagával behatolt az elkövető lakásába, és családostul elrabolta.

Innentől kezdődött a kínzós horror:

többek között hőpisztollyal égették őket, hogy beismerő vallomást csikarjanak ki belőlük,

de nem hiányzott a szimulált akasztás és a szintén szimulált vízbe fojtás sem.

Ezt követően hűtőszekrényekbe parancsolták őket, majd másnak autóba ültették és kipakolták őket az észak-franciaországi Chapelle-d’Armentières-ben.

Hirdetés

Itt a megkínzott család tagjai a csendőrségre mentek, és feljelentést tettek megkínzójuk ellen.

Így aztán nem jött be az üzletember szándéka: a jogállami igazságszolgáltatási szervek mégiscsak működésbe léptek az ügy kapcsán, csak éppen nem kirablója, hanem ellene indítottak eljárást.

Harmadmagával előzetes letartóztatásba helyezték, de aztán 2019-ben eljárásjogi hiba miatt szabadlábra került.

Az ügyben rajtuk kívül további hét személy ellen zajlik még eljárás.

A helyi sajtó szerint szeptember végére születhet ítélet az ügyben, amelyben az üzletember ügyvédei egyébként azzal védekeznek, hogy semmi sem történt meg abból, amivel védencüket megvádolták, az egész csupán kitaláció.

Azért ha ez tényleg így van, az érintett család tagjainak meglehetősen élénk lehet a fantáziája.

Hirdetés