Rettegnek a diákok az agresszióért elítélt sporttanártól, mégis visszatérhet az iskolába

A szülők az iskola épülete elé vonultak tiltakozni. Azzal fenyegetőznek, hogy nem engedik gyermekeiket a tanórákra.

Hirdetés

Egy alig több mint háromezer lakossal rendelkező faluban elég ritka, hogy utcai tüntetéssé fajuljon bármi is, egy agresszív tanár viszont elérte, hogy több mint száz szülő vonuljon az újradnai iskola épülete elé. A Besztercétől 60 kilométerre, a Radnai-havasok szomszédságában található településen azért háborodtak fel a szülők, mert újra taníthat az iskolában az a sporttanár, aki idén tavasszal 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott két diák bántalmazása miatt.

A pedagógus kényszerszabadsága csütörtökön járt le, és visszatérne az iskolába tanítani, csakhogy a diákok félnek tőle, nem hajlandóak iskolába menni, a szülők pedig féltik tőle a gyerekeiket. Az iskola vezetőségének meg van kötve keze: a bíróság nem tiltotta el a pedagógusi pályától, ugyanakkor annak idején versenyvizsgával nyerte el állását és végleges kinevezést kapott, így nem küldhetik csak úgy el.

A tanfelügyelő azt a megoldást javasolta, hogy csak akkor vegyék vissza az agresszív tanárt, ha járt munkaorvosi szakrendelésen, mely pszichológiai tanácsadást is magában foglal. Ha a szakorvos jóváhagyja a visszatérését, akkor az iskola nem akadályozhatja meg azt, hogy újra tanítson. Van egy olyan érzésünk, hogy ez nem fogja megnyugtatni a szülőket.

A testnevelő tanárt azért ítélték el, mert 2017 márciusában egy diákot felpofozott, egy másikat pedig ököllel megütött. Korábban többször megbüntették, sőt, egyszer a munkaszerződését is felbontották az agresszív viselkedése miatt.

Hirdetés