Rendőrszakszervezet: hogy bírságoljunk ezután a maszk hiánya miatt, ha még a belügyminiszter sem viselte az Untoldon?

Kínzó kérdés, de jogos.

Hirdetés

Mire ön ezeket a sorokat olvassa, már lecsengett az Untold gépzenei fesztivál Kolozsváron, a résztvevők karikás szemekkel csomagolnak, a szervezők pedig számolják a bevételt.

A fesztivál kapcsán ezen túlmenően azt érdemes még megjegyezni, hogy azon – a sajnálatos járványkörülmények miatt – elvileg csak szájmaszkban lehetett volna részt venni.

És itt a  hangsúly az elvilegen van, hiszen, mint kiderült, nem csupán az egyszerű bulizók igyekeztek mellőzni, hanem még a felelősnek mondott vezető politikusok is.

Az Europol rendőrszakszervezet például éppen a rendvédelem aktuális legfőbb felelősére, Lucian Bode belügyminiszterre húzta rá a vizes lepedőt.

Aki a képek tanúsága szerint a hivatalos felvételeken ugyan viselte a maszkot, de azok elkészülte után már nem annyira.

A szakszervezet ironikusan jegyzi meg, hogy ismét beigazolódott: Romániában az ügyeskedőkre és a „balekokra” más törvények vonatkoznak, ami már abban is megnyilvánul, hogy míg egyesek olyan fesztivált szervezhettek, ahol tízezrek bulikáznak egymás nyakába borulva, a szülők még a tanévkezdés alkalmából sem léphetnek be az iskolák területére.

Hirdetés

Az Europol zárásként felteszi a jogos kérdést: amikor ezek után a rendőrök a maszkviselés elmulasztása miatt akarnak bírságolni, mit válaszoljanak, ha megkérdezik tőlük, hogy vajon Bode belügyminisztert is megbüntették?

Nos, van egy tippünk, hogy mi lehet a válasz.

Hirdetés