Raed Arafat meglátta, hogy valakik nem viseltek maszkot a buszon, és hisztirohamot kapott

Szerinte ilyen esetben a sofőrnek kellene fellépni a felelőtlen utasokkal szemben.

Hirdetés

Raed Arafat belügyi államtitkár, járványügyi főmindenes éppen kocsikázott be a tévébe, és útközben egy pirosnál megállt egy városi busz mellett Bukarestben. A buszon pedig, elmondása szerint, legalább hárman nem viseltek maszkot. Ettől Arafat eléggé kiakadt, és el is mondta a tévében, hogy ez megengedhetetlen.

Azt is mondta, hogy nem lehet minden buszra egy rendőrt küldeni, aki figyelmezteti a hanyag utasokat a maszkviselési kötelezettségre, ezért aztán a buszsofőrnek kellene fellépni ilyen esetben. Mégpedig úgy, hogy előbb udvariasan megkéri a maszk nélkül felszálló utasokat, hogy vagy vegyenek fel egy maszkot vagy szálljanak le, ha pedig az illetők mindkét felszólítást megtagadják, akkor a busz nem indulhat el addig, amíg a helyzet meg nem oldódik.

Arafat szerint egyébként full pofátlanság, ha valaki nem veszi fel a maszkot a buszon, hiszen ezzel semmibe veszi utastársait, akik viszont teljesítik a kötelezettségüket.

Ha Arafat ilyeneket mond be a tévében, akkor azért lehet rá számítani, hogy a buszsofőröknek tényleg ki lesz osztva a feladat.

Szóval viseljen maszkot a buszon!

Hirdetés