Egy PSD-képviselőnek sikerült összfüggésbe hozni egy pornószínésznőt az idei érettségivel

Ezért ne osztogassunk meg ellenőrizetlen tartalmakat sem a Facebookon, sem máshol!

Hirdetés

„Ő Alexandra Timofte, egy romániai diáklány, aki gyertyafénynél tanult és írt, és aki 10-esre vizsgázott az érettségin… de mi Vulpiţát (román tévés celeb – szerk.) ajnározzuk… Bravó Alexandra, csak így tovább!”

– olvasható egy román nyelvű Facebook-bejegyzésben, ami az utóbbi időszakban terjed a romániai oldalakon. A szöveg egy fotó kíséretében olvasható, a fotón pedig egy fiatal lány mosolyog kedvesen és rokonszenvesen, ő lenne az érettségire gyertyafénynél tanuló, ennek ellenére színjelesre vizsgázó diáklány.

Ionel Isac Tudorache (PSD) aranyosgyéresi helyi önkormányzati képviselő minden bizonnyal

az ebadta ifjúság elé kívánt szép és nemes példaképet állítani,

amikor kedden reggel megosztotta a bejegyzést, a szándéka pedig nem elítélendő, akkor sem, ha tudjuk, hogy egy önkormányzati képviselőnek valamivel nyomulnia kell  két hónappal a választások előtt (ez a valami pedig Romániában általában vagy aszfaltozási, vízvezetési, csatornázási ígérgetés, vagy álszent vallási téma, vagy képmutató erkölcsi példálózás).

Csak hát a legnemesebb példaképeknek is szokott lenni apró szépséghibája, ennek a Facebook-bejegyzésnek az, hogy a szépen mosolygó diáklány nem más, mint Mia Khalifa libanoni születésű amerikai művésznő, aki a pornófilmezést választotta a mindennapi betevő megkeresésének útjául, hogy úgy fogalmazzunk.

Hirdetés

Namármost, ahogy Tudorache úr belefutott a sallerbe azzal, hogy egy eleve vicces álhírnek készült tartalmat osztott meg, szinte bárki belefuthat hasonló pofonokba. Ennél csak az lett volna rosszabb, ha Tudorache úr azt írja ki, hogy nicsak, Mia Khalifa képével terjed egy álhír a neten, mert akkor rögtön amiatt ugrott volna rá a Facebook népe, hogy a képviselő úr honnan tudja, ki az a Mia Khalifa, biztos pornót néz a hivatali idejében.

Szóval egy ilyen helyzetből elég nehéz jól kijönni,

akkor is, ha az ember törli a bejegyzését, ahogyan azt Tudorache úr is tette. Mondjuk az ő este picit más, mert ő közszereplő és a média meg a Facebook népe reggeltől rajta röhög.

Az a legjobb, ha ilyen tartalmakat egyáltalán nem osztunk meg, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy vicc-e, komoly-e. De ugyanígy tegyünk az egyéb álhírekkel, összeesküvés-elméletekkel és egyéb baromságokkal is, amit sokan teljes erőbedobással terjesztenek főleg a Facebookon (ismerjük: nincs is vírus!, a magyarok ősei a Szíriuszról jöttek, a citromlé gyógyítja a rákot, az Androméda-ködből jött gyíkemberek kísérleteznek rajtunk stb.)

(Tudorache úr megosztását a Turdanews nevű tordai hírportál vette észre)

Hirdetés