Pofátlanul trükközve végeztetnek ingyenes koronavírus-teszteket az orvosok az egyik kórházban a polgármester szerint

Lugos újonnan megválasztott elöljárója csapott bele a lecsóba.

Hirdetés

Vérlázító módon élnek vissza a lugosi városi kórház egyes egészségügyi dolgozói pozíciójukkal a bánsági település újonnan megválasztott polgármestere, Claudiu Buciu szerint.

Az elöljáró a hétvégén végeztetett tesztet a kórházban, amelyért annak rendje és módja szerint kifizette a díjat, amit a nyugtával igazol is.

Közben azonban enyhén szólva is rosszallóan jegyezte meg a közösségi oldalán közzé tett bejegyzésben, miszerint tudomására jutott, hogy egyes orvosok inkább eltekintenek attól, hogy fizessenek a tesztért, ebben pedig kollégáik segítik őket.

Konkrétan arról van szó, hogy az érintett mondjuk reggel 8 óra 50 perckor azzal jelentkezik a kórházban, hogy baj van a vérnyomásával, konkrétan magas vérnyomásban szenved.

Igaz, hogy a mérés után kiderül, hogy csupán 130/90, de ez nem lényeges.

A kórházi beutalóhoz a járványhelyzet miatt természetesen koronavírus-teszt is szükséges, ami ilyen esetben ingyenes.

Hirdetés

A teszt elkészül jó negyed óra alatt, és az érintett már a negatív eredménnyel tér vissza az orvos kollégához, aki ezek után már ki is állítaná a kórházi beutalót.

A „vérnyomásos” panaszos azonban ekkor azt mondja: már nem is akar bekerülni a kórházba, inkább saját felelősségre hazatérne.

Hogy aztán másnap már a negatív teszt birtokában vidáman elutazzon Ausztriába.

A polgármester mindezek után természetesen felszólította a kórház menedzserét, hogy a helyi közgyűlés következő ülésére készítsen jelentést a felháborító esetről.

Hirdetés