Pénteki hírmix: Szülő vert pedagógust az iskolaudvaron. Darwin-díjas baleset egy terepmotor-versenyen

Eddig csak az iskolások verték a tanáraikat az iskolában, most már a szülők is. Jogsi és védőfelszerelés nélkül, kivilágítatlanul motorozni egy földúton, egymással szembe – két fiatal meghalt.

Hirdetés

Most már a szülők is verik a tanárokat?

Az utóbbi években számtalan olyan incidens történt romániai iskolákban, amikor diákok bántalmaztak tanárokat. Most úgy tűnik, szintet lép a jelenség, Szatmár megyében ugyanis egy szülő esett neki ököllel egy pedagógusnak.

A PresaSM helyi hírportál szerint a Szatmárnémeti közelében fekvő Hirip településen az egyik tanuló nevelőanyja megverte a gyerek tanítónőjét.

Az incidens csütörtök este történt a helyi iskola udvarán, ahol egy 26 éves nő a portál által idézett szemtanúk szerint többször is ököllel megütötte és megpofozta a nevelt gyereke 59 éves tanítónőjét. Az agresszor ezután továbbállt, a pedagógus pedig értesítette a rendőrséget és feljelentést tett. A hatóságok azonosították az elkövetőt, ellene bűnvádi eljárás indult erőszakos tettek miatt. Vizsgálatot indított a Szatmár megyei tanfelügyelőség is, mivel az agresszió az iskola területén történt.

A portál megjegyzi, hogy az elmúlt egy hétben ez a negyedik erőszakos incidens a megye iskoláiban. Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban és Szatmárnémetiben is történtek hasonló esetek, ott diákok verekedtek össze.

Darwin-díjas motorbicikli-baleset történt Brassó megyében

Meghalt két fiatal motorbicikli-balesetben, miután járműveikkel összeütköztek Brassó megyében. A balesetről a 112-es sürgősségi számra érkezett bejelentés csütörtök este, a telefonáló szerint a két motoros eszméletlen állapotban van.

A rendőrség megállapította, hogy a két 19 éves fiatal a Brassó közelében fekvő Holbák település közelében egy terepmotor-versenyen vett részt csütörtök este. A két enduro-motor frontálisan ütközött egy földúton, sötétben. A két súlyosan megsérült fiatalt a mentők megpróbálták újjáéleszteni, de az életüket nem sikerült megmenteni.

Hirdetés

A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy egyik motoros sem viselt védőfelszerelést, bukósisakjuk sem volt. A két motorbicikli alkalmatlan volt az éjszakai használatra, mivel nem volt rajtuk semmiféle világítóeszköz. Ezenkívül egyik fiatalnak sem volt járművezetői jogosítványa. A két motoros egy közeli telekről indult versenyezni, de a sötétben frontálisan ütköztek.

Az ügyben ügyészségi vizsgálat indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

 

Hirdetés