Ötödjére vonták karantén alá a községet, a helybéliek megunták, bírósághoz fordultak

Újszentesen tudják csak igazán, milyen is a csiki-csuki állapot.

Hirdetés

Nem lennénk a Temes megyei újszentesiek (Dumbrăvița) helyében: a járványhelyzet kezdete óta a községet már négyszer vonták karantén alá, s szerda hajnaltól az ötödik kéthetes vesztegzárat is elrendelték a településen. Nem csoda tehát, hogy a helybéliek megunták a dolgot (idén ez a harmadik karanténélményük), olyannyira, hogy Horia Bugarin polgármester már azt is bejelentette, bíróságon próbálják elérni a korlátozások feloldását.

Az elöljáró szerint teljesen fölösleges karanténosdit játszani, mivel a lakosság 90 százaléka amúgy is Temesváron dolgozik, ráadásul közel ezer diák is a megyeszékhelyre ingázik – ők a karanténszabályok értelmében igazolással elhagyhatják a települést, szóval a forgalom szempontjából nincs sok értelme a vesztegzárnak.

Kedden este egyébként az újszentesi iskola diákjainak a szülei a községháza elé vonultak tiltakozni a vesztegzár ellen, ami többek közt azt is jelenti, hogy az iskolák és az óvodák ismét bezárnak.

Temes megye – mint ismeretes – hetek óta vezeti a fertőzöttségi ráta alapján összeállított országos listát, ott Újszentesen kívül – ahol 7 eset jut ezer lakosra vetítve – szerdán Niczkyfalva, Sándorháza és Temesság is karanténba került.

Hirdetés