Őrület: inkább leszállt a repülőgépről, mintsem maszkot tegyen egy férfi a kolozsvári reptéren

Egy repülőgépnyi utas várt arra, hogy gondolja meg magát, de az utaskísérők és a rendőrök sem tudták meggyőzni.

Hirdetés

Miközben világviszonylatban, a lakossághoz mérten már egy jó ideje Romániában szedi a legtöbb halálos áldozatot a járvány, és egy lépésre vagyunk a totális egészségügyi katasztrófától, a járványtagadók között még mindig vannak olyanok, akik nemhogy oltani nem hajlandóak, még csak maszkot sem húznak. Akkor sem, ha egy repülőgépnyi türelmetlen utas toporzékol, hogy induljon már a repülőgép.

Az incidens Kolozsváron, az Avram Iancuról elnevezett nemzetközi repülőtéren történt hétfő este, a Ryanair Londonba induló járatán. Az egyik utas beszámolója szerint eleinte azt hitte, hogy a rossz látási viszonyok miatt áll a gép, csak később lett figyelmes, hogy a légikísérők közben egy férfit próbálnak meggyőzni arról, hogy tegyen maszkot. A fedélzeten lévők egyre türelmetlenebbé váltak, mire az egyik kísérő jelezte, hogy kihívták a rendőrséget. Hiába jöttek a rendőrök, a 40 éves férfit ők sem tudták meggyőzni, így kénytelenek voltak leszállítani a gépről.

Az utasok tapssal köszönték meg a rendőrök beavatkozását, megkönnyebbülvén, hogy végre felszállhat a repülőgép. A férfi gesztusa felfoghatatlan, hiszen a maszkviselési kötelezettség nem újdonság a repülőkön, ráadásul értelmetlen makacskodásával nem csak saját magával, utastársaival is kitolt, és még egy repjegy árát is elveszítette. De az is könnyen meglehet, hogy csak a provokáció volt a cél.

A leszállításáról készített videót itt lehet megtekinteni.

Hirdetés