Orban szállította ma a nap bölcsességét: ha csak kajára és lakbérre van pénzed, ne idd el a kocsmában! (VIDEÓval)

Köszönjük, miniszterelnök úr, a fizetésemelésre váró pedagógusok nevében is!

Hirdetés

Kikönyökölt a miniszterelnök száján a külvárosi proli pénteken délután, amikor az újságírók a pedagógusok fizetésemelésének az elhalasztásáról kérdezték. Miután kiderült, hogy a költségvetésben elkülönített pénzkeretet a jelentős jövedelemkiesések miatt egyébre kell felhasználni, Ludovic Orban egy magasröptű pénzügyi elemzés helyett inkább előkapta a sajtósok mikrofonja előtt a tökéletesen életszagú magyarázatot.

„Amikor jövedelemkiesés van, úgy kell eljárni, mint egy családban: ha már csak kajára és lakbérre van pénzed, nem fogod elinni a kocsmában” – tette egyértelművé a helyzetet a munkahelyi piálás és parlamenti cigizés miatt korábban magyarázkodásra szoruló kormányfő.

A remek válasz a videó 18. percében hangzik el:

Hirdetés

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége azonnal „díjazta” is a miniszterelnöki aranyköpést, mégpedig egy nagy szimbolikus egyessel. A szövetség által közzétett közleményben többek közt az áll, hogy a közoktatás márpedig nem az állami költségvetési rendszer korcsomája, az a tény pedig eléggé súlyos, hogy a szeptemberi iskolakezdés, amely amúgy is eléggé kaotikusnak ígérkezik a pandémia és az illetékes hatóságok kapkodása okán, ilyen tanári kilátásokkal közeleg. Hatalmas hiba ez a bejelentés, a következmények pedig eléggé kellemetlenek lehetnek.

Na, hát ilyen hadüzenetek után még jobban várjuk a nagy becsengetést.

Hirdetés