Orban kiadta a jelszót: nincs kegyelem a szabályszegőknek. Jönnek a járványügyi horrorellenőrzések?

Emlékeznek még, milyen szorgalmasan büntettek a rendőrök a szükségállapotban? Most újra nekigyürkőzhetnek...

Hirdetés

A csütörtöki kormányülés elején, Ludovic Orban kiadta a jelszót: zéró tolerancia, szigorú ellenőrzések tömkelege, és szankció, szankció, szankció! Mármint szét kell büntetni minden intézményt és minden egyént ami/aki megszegi a járványügyi szabályokat.

Miután a napi esetszám az egekbe szökött, a miniszterelnök felkért minden olyan minisztériumot, amely aktívan részt vesz a járvány megfékezésében, hogy vérre menően tartassák be a törvényeket, és ha lehet, kezdjenek a saját házuk táján söprögetni, ugyanis volt már rá példa, hogy közhivatalnokok szegték meg az alapszabályokat.

Hogy arra gondolt-e, amikor két pökhendi PSD-s képviselő maszk nélkül ment be egy bukaresti szendvicsezőbe shaormázni vagy arra amikor ő maga ivott és cigizett a kollégáival a egy irodában, esetleg arra, amikor ő maga cigizett maszk nélkül az egyik kormányülésen, nem tudni.

Az viszont logikusan következik a felszólításból, hogy Marcel „Top Gun-dzsekis” Vela belügyminiszter felszólítására az egyenruhások megint elözönlik az utcákat, ellenőriznek majd MINDENT, és megbüntetnek mindenkit, aki nem maszkban fuldoklik vagy otthon felejtette a társadalmi távolságtartását. Esetleg aki több mint három barátjával üldögél egy asztalnál egy teraszon. Ugye ön is vétkezett már ilyen apróságokban?

Orban egyúttal arra kérte Nelu Tătaru egészségügy-minisztert, hívjon össze egy videókonferenciát hétfőre a megyei közegészségügyi hatóságok (DSP) vezetőivel, ahol megbeszélhetik a további intézkedéseket.

Hirdetés