Két arrogáns képviselő maszk nélkül sétált be egy szendvicsezőbe – ez lett életük legdrágább kajálása

Persze, hogy a törvényhozóknak állt feljebb, amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre.

Hirdetés

Ez van, ismét frissítenünk kell a politikusaink példás viselkedése-rovatunkat. Kiderült, hogy két szociáldemokrata párti (PSD-s) parlamenti képviselőnek sikerült összehoznia egy jó kis balhét Bukarest belvárosában.

Az éhes honatyák – Adrian Solomon és Irinel Stativă – maszk nélkül léptek be egy gyorskajáldába, ami persze az előírások szerint tilos, de hát ez nem igazán érdekelte a két atyaúristent. A személyzetet viszont annál inkább, és persze ki is hívták a rendőrséget, ahogy kell.

Na ettől forrt fel igazán a politikusok agyvize, akik úgy elkezdtek üvöltözni a rendőrökkel, mintha átaludták volna az elmúlt hónapokat a munkahelyükön, és nem tudnák, hogy ilyen helyzetekben kötelező a maszkviselés.

Az Adevărul szerint a két Vaslui megyei honatyának elég sokba került a reggelizés: Solomont végül 1600 lejre, Stativát pedig 1000 lejre bírságolták meg.

Utóbbiról egyébként nem sokat hallottunk (erről nem mi tehetünk), Solomonnak viszont kétszer is sikerült bekerülnie a hírekbe: először akkor, amikor az összes Facebook-felhasználót lehülyézte, de ő volt az, aki kezdeményezte, hogy március elsejét nyilvánítsák nemzeti ünneppé.

Hirdetés