Kizárták az Eb-keretből a magyar tornászfiú bántalmazóit. Júniustól Nagyváradról repülhetünk Varsóba – hírmix

90 ezer eurónyi összeggel rövidítette meg az IKEA-t egyik alkalmazottjuk. Egy, a világ legkorszerűbb technológiáival felszerelt lőporgyárat létesítenének Brassó megyében.

Hirdetés

Kizárták a junior Európa-bajnokságról azt a két tornászt, akik magyar társukat bántalmazták

A Krassó-Szörény megyei gyermekvédelmi hivatal vizsgálatot indított és továbbította az ügyet a temesvári kollégáknak, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően jogi lépéseket tegyenek az ügyben.

Mint írtuk, a román ifjúsági tornászválogatott edzőtáborában bántalmaztak, kínoztak és megaláztak egy 15 éves lugosi magyar tornászfiút szintén kiskorú társai. A történtekről a ProSport portál számolt be, miszerint a fiatal sportolók bulit rendeztek, italozással és cigarettázással, majd a mulatozás hevében két tornász szórakozásból a fűtőtesthez kötötték az áldozatot, levetkőztették, megnyírták, alkoholt itattak vele, lehamuzták és szexuális aktust mímeltek vele. Közben azt ordították neki, hogy „Te magyar!”.

A Krassó-Szörény megyei rendőrség is ellenőrzést végzett és bűnügyi eljárást nyitott az ügyben.

A puliszka tényleg nem robban, de ez a bombasztikus terv igen

Olyat mondott Ștefan Radu Oprea gazdasági miniszter pénteken, ami robbanásszerű gyorsasággal helyezné el Romániát a lőporgyártási térképen: Brassó megyében hoznák létre a világ egyik legkorszerűbb technológiáival működő lőporgyárát, s nem is akárkikkel, hanem a Rheinmetall német csoporttal közös projektben.

Marcel Ciolacu kormányfő még március közepén jelentette be, hogy Romániának egy modern lőporgyára lesz, amelyben az EU is partner, most Oprea ezt meg is erősítette. A Rheinmetall és a ROMARM állami fegyvergyár közösen építi a gyárat, amelynek tervét a miniszter Kudzsir municípiumban tett munkalátogatása alkalmával jelentette be.

A hír elég jól igazodik ahhoz, amit az Európai Tanács hagyott jóvá a múlt hónapban: 500 millió eurós támogatást biztosítottak a lőszergyártásra, amelyben 31 lőszergyártási kapacitásfejlesztést neveztek meg célként, ezek között van a romániai is. Az Európai Unió következő öt évre vonatkozó prioritásainak tervezete a védelemre és az üzleti életre összpontosít, és csak futólag említi például az éghajlatváltozást (amint azt a Politico az elemzésében is kiszúrta korábban) – mit tehetnénk, elég puskaporos a hangulat mostanság.

Hamarosan Nagyváradról is repülhetünk Lengyelországba

A Bihar megyei tanács alelnöke és a LOT lengyel légitársaság pénteken aláírtak egy megállapodást, amelyben kiterjesztik a nemzetközi összeköttetéseket – ezután Nagyváradról hetente többször is utazhatunk Varsóba, Lengyelország fővárosába.

Nagyvárad jelentős lépést tesz a nemzetközi légiközlekedési hálózathoz való kapcsolódás terén, mivel Varsó Közép- és Kelet-Európa legnagyobb csomópontja, több tucat európai, amerikai, kanadai és ázsiai célállomással rendelkezik. A Nagyvárad – Varsó útvonalon a LOT hetente négyszer fog járatokat üzemeltetni június 3.-tól kezdődően – jelentették be.

Egy IKEA-dolgozó 90 ezer eurós kalandjai a bűnözés területén

Hirdetés

Körülbelül 3 évbe tellett, mire rájöttek, milyen furfangosan járhatott el egy, az IKEA-nak dolgozó 29 éves férfi, hogy pénzt lopjon a munkahelyén. A rendőrök 3 házkutatási parancsot és 9 elfogatóparancsot hajtottak végre Bukarestben, valamint Buzău és Brăila megyében egy csalás és számítógépes hamisítás miatt indított bűnügyben, mivel a férfi több személy bevonásával áruretúr-ügyleteket bonyolított le a maga és rokona javára.

Hogy sikerült ez neki? 2021. március 1. és 2023. november 15. között a pasas 55 olyan műveletet hajtott végre a munkahelyén, amelyek során különböző személyeknek termékeket vagy pénzösszegeket szolgáltatott vissza, de a szóban forgó személyek által leadott eredeti megrendelések részben fiktívek voltak, részben pedig nem kerültek vissza – közölte a fővárosi rendőrség. S ez nem is volt elég neki, mivel 19 esetben, kihasználva azt, hogy hozzáférése volt a pénztárgéphez, hamis eladási bizonylatokat állított ki, majd a hamis eladás generálása után visszáru ügyeket nyitott, utána pedig az eladási bizonylatok alapján kiállította a visszáru dokumentumokat és a fizetési bizonylatot.

Emellett 35 esetben még hamis bevallásokat is készített valós eladási bizonylatok alapján, egy olyan alkalmazás segítségével, amely lehetővé teszi a hozzáférést az adóbevallások archívumához, amelyen keresztül azonosította a termékek valós értékesítési bizonylatait a 365 napos, a vállalat által a vásárlóknak biztosított retúr-határidőn belül.

Hogy mesterkedéseit megkoronázza és profitáljon, az egyik rokonának írt ki rendeléseket az applikáción belül, majd ezeket megsemmisítette, viszont a rendelések kiszállítását már nem törölte, továbbá kilenc személy támogatásával részesült a fiktív bevallásokhoz kapcsolódó pénzösszegből, a pénz ezután került a számláira. A férfi 440 ezer lejjel – körülbelül 90 ezer euróval – rövidítette meg a lakberendezési áruházat az ügyletei során.

 

 

Hirdetés