„Nem tudom, nem beszélek jól angolul” – hebegte a román turisztikai államtitkár az őt kérdező külföldi újságíróknak (VIDEÓval)

Csak azt nem értjük, hogy akkor miért állt ki a sajtó elé az uniós turisztikai miniszterek csehországi találkozóján?

Hirdetés

Az aktív álláskeresők jól tudják, angol nyelvtudás nélkül ma már nehéz elhelyezkedni a magánszférában. Szinte alig létezik olyan felsőfokú végzettséghez kötött álláshirdetés, mely ne követelné meg a jelentkezőktől a nyelv alapos ismeretét. Többszörösen érvényes ez a turizmusban, ahol a színvonalas szolgáltatás kulcsa, hogy a vendéglátó megértse, mit óhajt egy külföldi vendég. Ehhez képest a közszférában akár a vezetés csúcsát is elérheti az, aki egy épkézláb mondatot sem képes kinyögni angolul, ráadásul a turisztikai minisztériumban, melynek fokozottan oda kellene figyelnie a nyelvtudásra.

Nem tudjuk, hogy a román turisztikai minisztérium öt államtitkára közül hányan beszélnek angolul, de az biztos, hogy Constantin-Daniel Cadariu nem tartozik közéjük. Valamiért mégis ő képviselte Romániát az uniós turisztikai miniszterek csehországi találkozóján, ahol még a sajtóval is szóba elegyedett. Igaz, csak annyit bírt mondani, hogy nem tud angolul.

A gyulafehérvári politikus önéletrajza nem érhető el a turisztikai minisztérium honlapján, így nem ellenőrizhető, milyen képességeknek köszönheti karrierjét.

Hirdetés