Nem tud elszakadni a témától: napok óta a miccs és manele foglalkoztatja Temesvár polgármesterét

Még jó, hogy nincsenek fontosabb ügyek, melyek lekössék.

Hirdetés

Előfordul néha, hogy megakad a lemez, és ugyanaz a téma merül fel bennünk újra és újra. Valami hasonló történhetett a furcsa megnyilatkozásairól ismert Nicolae Robuval is, aki a héten már többször kifejtette a véleményét a miccsről, ami a románok legnépszerűbb eledele, és a maneleről, ami szintén elég népszerű bizonyos körökben. Mivel úgy gondolta, hogy elsőre nem értették meg az emberek a mondanivalóját, ismételten elmagyarázta, mi a baja ezekkel.

A Facebookon tisztázta, hogy szó sincs arról, hogy betiltották volna a manelét és a miccset a városban – egyébként is ő valójában tiszteli a manele-rajongókat, akárcsak minden egyes állampolgárt. Mindössze annyit akar elérni, hogy a város legfontosabb nyílt terein, például a Győzelem (Victoriei) téren, a Dóm-téren (Unirii), a Szent György-téren, vagy a Rózsaparkban ne lehessen ezt a zenét hallgatni. Zárt helyeken továbbra is mehet a buli, sőt, a közterületeken is, a polgármesteri hivataltól kapott engedéllyel, de kifejezetten zárt helyeken.

A parázson sütött miccsről a polgármester azt mondta, a lakosság számtalan esetben panaszkodott a füstre és a sülő miccsek jellegzetes szagára, ezért nyílt tereken betiltaná a sütögetést. Ez azonban nem vonatkozik magánterületekre. Azzal sincs baj, ha olyan előállítási módszereket alkalmaznak, melyek nem járnak együtt a miccssütésre jellemző erős füst- és szagképződéssel.

„Kérdem én: normális, hogy a mi gyönyörű tereinket és parkjainkat füst lepje el?” – teszi fel a kérdést a közösségi oldalán Robu, aki továbbra is forradalmárnak képzeli magát. A román néplélek zenei ízlése és étkezési szokása nagy reformátorának.

Hirdetés