Nem játszhat Székelyföld néven az ifiválogatott a csíkszeredai stadionavatón

Az AUR és George Simion hisztikéje egészen az UEFA-ig hatolt.

Hirdetés

Az alaphelyzet röviden: szombaton avatják az FK Csíkszereda új klubházát és a csíkszeredai stadionjuk új lelátórészét. Ennek apropóján Magyarország U18-as válogatottja fog barátságos mérkőzést játszani a Székelyföld Labdarúgó Akadémia U18-as válogatottjával. De amikor ezt George Simion, a széljobb AUR vezetője megtudta, úgy kiakadt, mint az ovis, akinek nem vitte el a fogtündér a tejfogát a párnája alól, és arra szólította fel az illetékeseket, akadályozzák meg a mérkőzést, mert ez nem volna egyéb, mint a Székelyföld államiságának elismerése.

Nos, ha a meccset nem is sikerült ellehetetleníteni, annyit azért igen, hogy az ügy eljusson egészen az Európai Labdarúgó-szövetségig (UEFA), egy csütörtöki sajtótájékoztatón pedig Szondy Zoltán, a klub elnöke elmondta, hogy ennek nyomán a szombati meccsen az ifiválogatott nem állhat ki a gyepre Székelyföld U18 néven, ehelyett az FK Csíkszereda U18 nevet kell használniuk.

Ami persze a lényegen nem változtat, de az elnök nyilatkozatából érezhető, hogy keserű szájízzel vették tudomásul az UEFA és a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) utasítását. Annál is inkább, hogy eredetileg az FRF egyik ifiválogatottját hívták meg az avatóra, ám a szövetség rá sem hederített a kérésükre.

Részletek a Székelyhonon.

Hirdetés