Illusztráció / Fotó forrása: zodiacjocuri.ro

Nem játék a játékfüggősség: ezentúl nyilvántartásba vesznek mindenkit, aki belép egy játékterembe

A gyerekeket és a függőket akarják védeni az új törvénnyel, mely egy adatbázis vezetésére kötelezi a játéktermek üzemeltetőit.

Hirdetés

Nemcsak a pénzét hagyhatja ott jó eséllyel ezentúl az, aki betér egy játékterembe, hanem az adatait is: azért veszik nyilvántartásba a játéktermek összes látogatóját, hogy ezzel védjék a gyerekeket és a függőket. A Florin Roman PNL-s parlamenti képviselő által kezdeményezett törvény a 2009/77-es sürgősségi kormányrendeletet egészíti ki, egy elektronikus nyilvántartás vezetésére kötelezve a játéktermek üzemeltetőit. A törvény a parlamenten már átment, Klaus Iohannis államfő pedig hétfőn hirdette ki, így rövid időn belül életbe léphet.

A nyilvántartás révén követhető lesz, hogy milyen személyeket tiltottak ki korábban a játéktermekből, ugyanakkor az adatbázis jogi eszközzel szolgál a játékfüggők megállítására, még mielőtt késő lenne – fogalmazott az ötletgazda Florin Roman, aki szerint a szülőknek is hasznos lesz, mert segít távol tartani a gyerekeket ettől a „drogtól”.

Ezzel a probléma letudva.

Hirdetés