Illusztráció

Nem csak megverte, meg is lopta pácienseit egy piteşti-i nőgyógyász

Egyéb furcsa dolgokat is művelt tizenöt évnyi pályafutása során.

Hirdetés

Önmagában már az is szokatlan, hogy egy nőgyógyász rablás miatt álljon bíróság elé, a piteşti-i Nataşa Neniţoiu viszont a bizonyítékok szerint ennél sokkal durvább dolgokat is művelt pácienseivel. Az ügyét márciusban tárgyalja a törvényszék, miután a tavaly egy páciense és kísérője csúnya összetűzésbe keveredett vele.

A vádirat szerint a két megvert nő egy terhességmegszakítás végett kereste fel Nataşa Neniţoiu nőgyógyászati rendelőjét. Bár a telefonos egyeztetés során a nőgyógyász nem árulta el, hogy mennyiért végzi el a beavatkozást, a helyszínen sikerült megegyezni 500 lejben. A műtét közben a nőgyógyász vulgáris, agresszív magatartást tanúsított a pácienssel szemben, elvette a telefonját, mert azt hitte, hogy videófelvételt készít róla. A beavatkozás után újabb 200 lejt követelt az abortuszon átesett nőtől. A nézeteltérés annyira elfajult, hogy a nőgyógyász kikapta a kísérő kezéből a hátizsákját, és azzal ütlegelni kezdte a két nőt, majd rugdosásba kezdett. Egyikőjük hívni akarta a rendőrséget, erre Nataşa Neniţoiu bezárta őket a váróterembe. Az egyik nő élettársa végül a segítségükre sietett, de a nőgyógyász továbbra is őrült módjára viselkedett, és nem akarta visszaadni páciense cuccait.

Mint kiderült, a doktornő ellen már 2006-ban is feljelentést tettek, a legelső konkrét intézkedést vele szemben mégis csak 2014-ben tették a hatóságok. Akkor egy 24 éves nő azzal gyanúsította, hogy egy rutin nőgyógyászati vizsgálat közben átszakította a szűzhártyáját. A rendőrségi feljelentés nyomán a közegészségügyi igazgatóság átfogó ellenőrzésbe kezdett, és rengeteg szabálytalanságot fedezett fel a Piteşti központjában található rendelőben. Ekkor 50 ezer lejre büntették. Mint kiderült, a rendelő nem rendelkezett működési engedéllyel, Nataşa Neniţoiu pedig nem volt beregisztrálva az orvosok egységes nyilvántartásába, így nem is praktizálhatott volna.

Az ellene zajló mostani eljárás hírére egyre több páciens jelentkezett, hogy elmondja, milyen durva bánásmódban részesült Nataşa Neniţoiu rendelőjében. Egyikőjük arra panaszkodott, hogy az asszisztensnő követte az utcán, mert a nőgyógyász azt gyanította, hogy ellopott valamit a rendelőből. Egy másik fiatal lányt fizikailag bántalmazott.

Nataşa Neniţoiu tizenöt éve praktizál, de ha minden vád beigazolódik, az várhatóan a nem túl fényes karrierje végét fogja jelenteni.

Hirdetés