Fotó: Székelyhon/Haáz Vince

Vásárhelyen megrongálták a Bolyai téren elhelyezett ökumenikus adventi koszorút

Valakiket nagyon zavart a vallási jelkép.

Hirdetés

Hagyományteremtő szándékkal állított fel a Marosvásárhelyért Egyesület a Bolyai téren egy hatalmas, ökumenikus adventi koszorút. Ökumenikus, hiszen minden gyertyáját egy másik vallási felekezet (római katolikus, unitárius, evangélikus, református) képviselője jelenlétében gyújtják meg.

Az első gyertyát múlt vasárnap meg is gyújtották, ám néhány nap elteltével, csütörtökre virradóra ismeretlen tettesek már meg is rongálták a három és fél méter átmérőjű koszorút: két gyertyáját is megcsonkították.

A környéken felszerelt biztonsági kamerák felvételei alapján a nyomozás már meg is indult a tettesek ellen, a Marosvásárhelyért Egyesület ugyanis feljelentést tett. Szente Katalin, az egyesület elnöke szerint a tettesek szándéka ismeretlen. Arra azért gyanakodhatunk, hogy nem a túláradó szeretet vezérelte őket.

Hirdetés

Az egyesület Facebook-oldalán közzétett tájékoztatás végén egyébként arra biztatják az „elkövető huligánokat”, hogy „cselekedjenek valami jót is ebben az időszakban, tegyék szebbé valaki más karácsonyát”.

Részletek a Székelyhonon.

Hirdetés