Nagyon égő: egy incidens miatt Bukarestből Budapestre menekítette az Eb-trófeát az UEFA (VIDEÓval)

A szeszélyes időjárás megtréfálta és meg is ijesztette a szervezőket.

Hirdetés

Ha babonásak lennénk, azt mondanánk, nem túl jók az előjelei az idén nyáron megtartandó labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti meccseinek, miután vasárnap délután kisebb incidens árnyékolta be az eseményt.

Mint ismeretes, idén premierként nem egy vagy két rendező ország lesz, hanem több európai város is otthont ad az Eb meccseinek.

Ezek közé tartozik Bukarest és Budapest is.

Az Európai labdarúgó-szövetség (UEFA) máris gőzerővel készül, hiszen június közepén rajtol az esemény.

Ennek előrendezvényeként megturnéztatja a torna trófeáját, az Henri Delaunay-kupát a helyszíneken.

A méretes, nyolc kilós ezüsttrófea vasárnap érkezett Bukarestbe, ahol a meccseknek otthont adó Nemzeti Stadionban állították ki – persze a járványhelyzet miatt nem a nagyközönség számára –, és a romániai sportilletékesek mindegyike fontosnak tartotta elmondani, mekkora jelentőséggel bír a jeles esemény az ország számára.

A protokolleseményeket követően aztán a kupát ott hagyták egy állványon az Eb szponzorait hirdető reklámfal előtt, hogy háttérül szolgálhasson a tévéstábok élő bejelentkezéseihez.

És ekkor történt a malőr.

Bukarestben ugyanis heves szél dühöngött vasárnap délután. Olyannyira, hogy elkezdte tépázni a reklámfalat, amely egy erősebb széllökés nyomán el is dőlt – egyenesen a kupára.

Hirdetés

Mindezt éppen akkor, amikor az egyik hírcsatorna riportere élőben tudósított a helyszínről.

Az illetékesek persze kétségbeesetten rohantak, hogy visszaállítsák a helyére a trófeát, amely a jelek szerint nem szenvedett károsodást.

Az UEFA azonban úgy döntött: lerövidíti az időtartamot, ameddig a serlegnek Bukarestben kellett volna időznie, így a tervezettnél néhány órával korábban a következő helyszínre, Budapestre szállították.

Reméljük, ott nem éri semmi baj.

Bukarestben egyébként három csoportmeccset – az Ausztria-Észak-Macedónia, az Ukrajna-Észak-Macedónia és az Ukrajna-Ausztria összecsapást – játszanak, valamint egy nyolcaddöntőt.

Hirdetés