Na, hol volt a haza első szerelmespárja a szerelmesek napján?

A pontos napirendet homály fedi, viszont kiszivárgott: operába vitték őket a hétvégén, hogy a HBB-nótát idézzük. Ja, azt is tudjuk, milyen ruhát viselt a Försztlédi.

Hirdetés

Február 14. (idén péntek), Bálint (Valentin), szerelmesek. Ez jött be szokásba, ahogy a műdal mondja. Persze, lehet prüszkölni, hogy ez amolyan invazív faj az ünnepek közt, nem a miénk. De ha egyszer bejött, akkor itt is maradt.

És persze, sokan kíváncsiak, mit csinált ezen a napon a mioritikus haza első szerelmespárja: Klaus Iohannis álkisebbségi államelnök és kedves neje, Carmen asszony.

Péntek munkanap volt, ezért aztán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a házaspár hasznos munkával töltötte a napot. Este azonban ők is lazítottak egyet, mégpedig úgy, hogy elmentek a szebeni kultúrközpontba és megnézték Csajkovszkij A hattyúk tava című balettjét, a szentpátervári balettkar előadásában.

Arról sajnos sohasem esik szó, milyen ruhát viselt az elnök úr. Valószínűleg azért, mert ő (állam)férfi, és az ilyenek általában unalmasan egyforma öltönyöket szoktak felölteni. Carmen asszony viszont egész más eset: ő, ugye, (állam)nő és ilyen minőségében időnként ruhát vált. A pénteki szerelmes estén a hírek szerint ezüst szálakkal átszőtt brokát ruhát viselt.

Arról nem szól a fáma, hogy milyen volt az előadás.

Hirdetés