Most megnézheti, az ön háziorvosa ott van-e azok között, akik koronavírus-gyorsteszteket végeznek

Az egészségügyi minisztérium közzétette a közel négyezer orvos listáját.

Hirdetés

Minden lehetséges eszközt megpróbál bevetni az egészségügyi minisztérium a koronavírus omikron variánsa által okozott ötödik járványhullám megszelídítésére: többek között azáltal, hogy a háziorvosok bevonásával növeli a tesztelési lehetőséget.

A tárca vasárnap este tette közzé azon háziorvosok listáját, akik jelentkeztek, és tesztenként 50 lejes díjazás fejében szerződést kötöttek az egészségbiztosítóval, hogy hivatalos gyorsteszteket végezzenek azon pácienseknél, akik azt gyanítják, hogy elkapták a vírust.

A listán eddig 3831 név van, de még bővülhet.

A névsort itt találja meg, fontos ugyanakkor, hogy a páciensek nem csupán a saját háziorvosuknál jelentkezhetnek, hiszen nem minden háziorvos kötött szerződést a biztosítóval.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerint a háziorvosnál történő tesztelés lehetősége megkönnyíti, hogy a betegeknél gyorsan diagnosztizálják a fertőzést, majd felmérjék az állapotukat és orvosi felügyelet alatt tarthassák őket.

Hirdetés

Rafila egyébként arról is beszélt, hogy a legtermészetesebb, hogy a saját gyermekét is beoltatja koronavírus ellen, amint ez szerdától az 5 és 11 év közötti korosztály számára is lehetővé válik, hiszen egy, az egészség megőrzését célzó orvosi rutineljárásról van szó.

Azt is megjegyezte, hogy az iskolákban sem ártana bevezetni az egészségmegőrzést célzó oktatást.

Hirdetés