Most éppen csak 32 beteget kellett kimenekíteni egy kórházból egy majdnem-tűzvész miatt

Egy légkondicionáló berendezés okozott pánikot.

Hirdetés

Az Argeș megyei Călinești kórházában péntek reggel biztosan nem kellet túl sok kávé az ébredéshez, az adrenalin ugyanis elintézte a dolgot. Váratlanul elindult ugyanis a füstjelző az egészségügyi intézmény első emeletén, ez pedig az utóbbi időszak kórháztüzei után különösen nagy hatást váltott volna ki bárkiből, aki ott tartózkodik éppen.

Az ügyeletes orvos a hirtelen beütő adrenalintól például olyan produktív lett, hogy rövidesen evakuált az emeletről 32 beteget, még mielőtt a tűzoltók a helyszínre érkeztek volna. Amit nagyon jól tett, hiszen éles helyzetben ezzel megmentette volna az életüket.

Szerencsére hamar kiderült, hogy a baj nem volt akkora, mint a riadalom, a fűst csak egy meghibásodott légkondiból szivárgott ki, feltehetően az ellenállásokon összegyűlt por volt a ludas. A tűzoltók persze kiszálltak a helyszínre, de dolguk nemigen akadt.

Az egészségügyi minisztérium már be is jelentette, hogy a 32 beteg időközben visszatérhetett az érintett kórtermekbe.

Ennek persze egy normális országban nem is kéne hírnek lennie, de mondjuk egy normális országban nem történnek rendszeresen ilyen vagy ilyen tragédiáék sem…

Hirdetés