Forró levesbe esett egy gyerek. Átverve érzik magukat a szakszervezetek a bértörvény miatt – keddi hírmix

Előbb nemzeti szinten kéne az összes szakszervezettel tárgyalni, mielőtt új bértörvényt terjesztünk fel az Európai Bizottság elé. Károkat okozott a vihar több helyen is az országban.

Hirdetés

Forró levesbe esett egy 3 éves kisfiú…

…2 éves kisöccse is megsérült, de szerencsére nem olyan mértékben, mint a bátyja. Szülőnek lenni nehéz feladat, és csak egyszer kell nem odafigyelni, máris megtörténhet a baj – sajnos bárkivel megeshet.

A két kisfiú a Botoșani megyei Lozna faluban játszott otthon a konyhában, ameddig az édesanyjuk odakinn takarított az udvaron. A hatalmas gőzölgő fazék levest az édesanya a földön hagyta, a játszó gyerekek közül az egyik elesett, egyenesen a friss levesbe, ami felborult.

A fazék tartalma ráömlött a hároméves gyerekre, akin I, II és III-as fokozatú égési sérüléseket okozott, testfelületének 30 százalékán – számolt be az esetről a Libertatea. A fiú kistestvérének a lábára jutott csak folyadék, így őt nem kellett kórházba szállítani. A súlyosan sérült gyermeket Jászvásárra szállították.

A viharos időjárás több helyen is pusztított az országban

Piszkosul elbánt a beígért esős-szeles időjárás az ország régióival, több helyen is károkat okozott. A zivatarok hatására Nagybányán egy ház teteje kigyulladt, miután villámcsapás érte. Az ország többi részén is történtek szélsőségek: Suceavában jégeső csapott le az emberek udvaraira és kertjeire. Neamț, Hunyad és Gorj megyében is heves esőzések voltak. A meteorológusok szerint májusban is folytatódnak a heves időjárási epizódok és szélsőséges jelenségek az ország nagy részén.

Jeges eső érte el a suceavai Dolhasca városát, ahol közel egy órán át narancssárga kód volt. Suceava megye további 20 településén, valamint Botoșani és Iași megyében ugyanilyen időjárási figyelmeztetés volt érvényben. Az ortodox húsvét első napján pedig országszerte több megyében is elszabadult a természet: Prahován például három autót sodort el a víz, amelyeket körülbelül egy kilométerrel arrébb találtak meg.

Előbb az összes szakszervezettel kéne egyeztetni, mielőtt valamilyen törvénytervezetet felterjesztünk az Európai Bizottsághoz

Az Országos Szakszervezeti Szövetség kedden bejelentette: tudomására jutott, hogy a munkaügyi minisztérium tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal a bértörvényről.

A szakszervezeti szövetség vezetője, Bogdan Iuliu Hossu vezető szerint ez komoly problémát jelent, mert nem lehet késznek tekinteni az ügyet a bértörvény szempontjából, ameddig az összes szakszervezettel nem ültek le tárgyalni nemzeti szinten.

Hirdetés

A tárgyalásokat és konzultációkat előbb le kellene bonyolítani minden érintettel, mielőtt nyugtató és tűzoltó szándékkal bocsájtunk ki nyilvános közleményeket – bírálta a vezető Simona Bucura Oprescu munkaügyi minisztert. Ezeknek a célja szerinte az, hogy megnyugtassák a munkavállalókat a tisztességes és méltányos jövedelmek értelmében, de inkább elterelésként szolgálnak. Ami azért nem jó, mert a törvény felépítése jelenleg még átláthatatlan.

Hossu azt kérte, halasszák el a tárgyalásokat az Európai Bizottsággal, ameddig nem rendeződnek nemzeti szinten a felvázolt problémák.

 

 

 

Hirdetés