Mit tesz a román rendőrség, ha a lopott holmival az autójában kap el egy tolvajt? Hát persze, hogy elengedi!

Hibátlan eljárás.

Hirdetés

Újabb csodálatos teljesítménnyel került be a híradásokba a román rendőrség: sikerült kiengednie a kezei közül egy tolvajt, akit a lopott holmikkal az autójában kaptak el.

Az ügy főszereplője – már az egyenruhás román zsenik mellett – a 23 éves Claudiu Popa, aki zsenge életkora ellenére olyan professzionális szintre küzdötte fel magát a bűnözés terén, hogy Nagy-Britanniában már sikerült összehoznia egy 3 év 10 hónapos börtönbüntetést is.

Egy betöréses rablásokra szakosodott bűnbanda tagjaként a festői Tickenham, Nailsea, Dyrham, Chilton, Polden, Wedmore és Glastonbury városában törtek be ingatlanokba, amelyekből ezüsttárgyakat, ékszereket és egyéb értékeket loptak – egy 86 éves háborús veterántól például még a kitüntetéseit is elvitték.

Nos, ezek után Popa a zsákmány ráeső részével megpattant a szigetországból, és hazatért Romániába.

De egy ideig úgy tűnt, hogy peche volt: egy közúti rutinellenőrzés során igazoltatták, és az eljárás során a csomagtartót is kinyittatták.

Abban pedig megtalálták az ezüsttárgyakat, az ékszereket és az érdemrendeket is.

Mivel nem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogyan kerültek a birtokába az értéktárgyak, őrizetbe vették.

Hirdetés

Na, és ezek után következett az a rész, amikor kiderült, hogy mégsem volt akkora peche: óvadék ellenében szabadon engedték a nyomozás végéig.

Ő pedig köszönte szépen, és azonnal eltűnt a hatóságok szeme elől.

Már a román hatóságok szeme elől, mert a brit illetékesek azért szemfülesek voltak: Skóciában kiszúrták, és azonnal őrizetbe vették.

Ekkor már nem volt kiút: beismerte, hogy több rablásban is részt vett, a nála talált értéktárgyak pedig lopottak.

A román hatóságok illetékesei pedig azóta is biztosan nyugodtan alszanak.

Hirdetés