Miközben vadul megy a trükközés a hamis oltási igazolványokkal, a napi esetszám már a 900-at súrolja

Egyre több olyan fertőzött kerül kórházba, aki megvásárolt „dokumentumot” lenget jobbra-balra. Eközben a napi járványügyi jelentés alapján ott tartunk, mint május közepén.

Hirdetés

Itt egy bizonyíték arra, hogy miért nem érdemes trükközni az oltási igazolványokkal: a temesvári Victor Babeş kórház vezetősége jelezte, egyre több olyan súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttet utalnak be a kórházba, akik azt állítják, kaptak vakcinát és papírjuk is van róla, aztán kiderült, hogy hamis „dokumentumot” mutattak fel.

Cristian Oancea, a kórház egyik főorvosa arra kért mindenkit,

ne vásárolgassanak hamis oltási igazolványokat, mert egyrészt fölösleges pénzkidobás, másrészt az életükkel játszanak.

Sajtóértesülések szerint egy ilyen dokumentumot 100 és 300 euró közötti összegért már be lehet szerezni egyes háziorvosi kabinetekben.

S miközben megy a nagy trükközés, érdemes ránézni a kommunikációs csoport friss jelentésére: az elmúlt 24 órában 849 új fertőzött került be a nyilvántartásba (37 ezer teszt alapján), ami azt jelenti, hogy

jelenleg ott tartunk, mint május közepén, akkor jelentettek utoljára 800-nál több esetet.

 

Hirdetés

A többi sarokszám is növekszik: 14 fertőzött elhunyt kedd óta, 1564-en kórházi kezelésre szorulnak, 212 személy állapota súlyos. Szóval beigazolódni látszik a szakértők előrejelzése, hogy augusztus legvégére elérjük a napi 900-as esetszámot.

A friss adatokkal együtt jelenleg a lakosság alig 26 százaléka – 5 085 729 személy – fejezte be az immunizálást. Az elmúlt 24 órában 13 489-en oltakoztak, közülük 9630-an első alkalommal.

Hirdetés