Mikor menjen szabadságra Bukarestben két oktatási államtitkár, ha nem pont tanévkezdéskor?

Mert a kampány az kampány.

Hirdetés

Az már közismert, hogy az általában is számos gonddal küszködő romániai tanügyi rendszer számára az idei tanévkezdés még az átlagosnál is nehezebb.

Ezért aztán az emberben fölmerül, hogy akkor az illetékesek minden erejüket megfeszítve, éjt nappallá téve igyekeznek azon, hogy a lehetőségekhez mérten megkönnyítsék a járványügyi korlátozások miatt minden eddiginél nehezebb iskolakezdést.

De Bukarestben ez nem így működik.

Mint kiderült, az oktatási minisztérium két államtitkára is épp most vette ki a pihenőszabadságát.

Az ok: mindketten kampányolni akarnak a 27-ei önkormányzati választások előtt.

És hogy az eset még bukarestibb legyen, az egyik érintett éppen a közoktatásért felelős államtitkár, Luminiţa Barcari. A másik Dragoş Rădulescu kutatásért felelős államtitkár.

Hirdetés

Monica Anisie oktatási miniszter vasárnap délután árulta el, hogy mindketten pihenőszabadságot vettek ki, mert sürgős kampányolnivalójuk van. De azért ő maga és a minisztériumi stáb többi, éppen nem szabadságoló és kampányoló tagja mindent megtesz azért, hogy a tanévkezdés és az oktatás a lehető leggördülékenyebb legyen.

Luminiţa Barcari a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben a Ialomiţa megyei önkormányzat elnöki tisztségére pályázik, míg Dragoş Rădulescut Ploieşti polgármesteri tisztségéért indítja a Népi Mozgalom Párt (PMP).

Amit meg is érdemelnek, hiszen mindketten bizonyították, mennyire felelősségteljesen állnak hozzá a rájuk bízott feladathoz.

Hirdetés