Mi van itt? Hamarosan az észak-erdélyi autópálya újabb szakaszán kezdődhetnek el a munkálatok

Legalábbis újabb előrelépés történt a megépítése érdekében.

Hirdetés

Ha azt nézzük, hogy az eredeti tervek szerint már kilenc éve kész autópályán kéne száguldoznunk Nagyvárad és Brassó között, akkor igencsak megkésett a bejelentés, de a romániai valóságot ismerve mégiscsak pozitívumként kell tekintenünk Cătălin Drulă közlekedési miniszter bejelentésére, amely szerint hamarosan az észak-erdélyi autópálya egy újabb szakaszán is elkezdődhetnek a munkálatok.

A tárcavezető szerdán este közölte, hogy a kormány aznapi ülésén elfogadta az utolsó Szilágy megyei kisajátításokról szóló rendeletet a sztráda Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közötti szakaszának nyomvonalán.

Ez egy 13,5 kilométeres szakasz, és a miniszter most azt mondja: néhány héten belül el is kezdődhet az építés, miután a kivitelező már benyújtotta a szükséges dokumentációt, így az állami hatóságok hamarosan rá is bólintanak a munkálatok elkezdésére.

A szakasz megépítése 384 millió lejbe kerül, és a tervek szerint 18 hónapig tart majd.

A miniszter szerint egyébként az egész sztráda ügye jól áll, a többi szakaszon ugyanis vagy zajlik a munka, vagy már aláírták a kivitelezővel a szerződést, vagy már kiírták a közbeszerzési eljárást a megépítésére.

Hirdetés

Mint találóan megjegyezte, az észak-erdélyi sztrádát hosszú évekig csak papíron építették, most viszont ideje, hogy végre tényleg megvalósuljon.

Ami kissé kincstári optimizmusnak hat, de tény, hogy még az infrastrukturális beruházásokat árgus szemekkel figyelő, és a bírálatoktól sosem ódzkodó szakértők is elismerik, hogy a legutóbb építeni kezdett szakaszon igencsak jól halad a munka.

Hirdetés