Mi a legalkalmasabb helyszín egy durva szilveszteri partihoz Bukarestben? Hát például a Nemzeti Könyvtár

Botránnyal indul az év a jeles művelődési intézményben.

Hirdetés

Áll a bár a szilveszteri buli után a bukaresti Nemzeti Könyvtárban, miután kiderült: a jeles művelődési intézményben 31-án este koncerttel egybekötött óévbúcsúztató partit tartottak, amelyen a jeles közönség meglehetősen kulturálatlan módon lelakta a helyiséget.

Az összecsapás utáni csatateret idéző helyszínről Iulian Bulai, az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője tett közzé egy nyúlfarknyi videót mindenki okulására.

A képek magukért beszélnek: a székek egy része felborogatva a padlón hever, miközben a helyiséget szinte teljes egészében konfetti borítja.

A botrány nyomán Bogdan Gheorghiu művelődési minisztert szombaton este bejelentette: hétfőn elküldi a könyvtárba a minisztérium ellenőrző testületét, hogy a végére járjon, mégis hogy lehet olyan szilveszteri bulit tartani egy művelődési intézményben, amelyen a résztvevők majdnem kirúgják a helyiség oldalát.

A könyvtár igazgatójának, Carmen Mihaiunak persze megvan a magyarázata.

Hirdetés

Szerinte a bulival nincs semmi probléma, mert a könyvtárnak jogában áll kulturális rendezvényeket szervezni, a bútorzatot a szervezők hozták, és egyébként is, a partit záróra után szervezték.

És egyébként is, nincs itt semmi látnivaló: kulturális rendezvényről van szó, konkrétan koncertről, az esten ugyanis fellépett a Delia nevű román énekesnő, és csak véletlen, hogy éppen december 31-én este tartották.

Kulturált egy magyarázat, annyi szent.

Hirdetés