Megzavarta a szórakozásukat a sebesültet szállító mentőautó, óriási botrányt rendeztek (VIDEÓval)

Itt egy elképesztő történet arról, mennyire becsülik meg a mentősöket manapság Romániában.

Hirdetés

Nehezen érthető meg, hogy mi váltotta ki annak a férfinak a dühét, aki gyereke jelenlétében rendezett jelenetet az egyik Buşteni-i sípályán, mert zavarta a mentőautó jelenléte. A Prahova megyei mentőszolgálat járműve nem ok nélkül jelent meg a pályán: egy koponyatörést szenvedett 40 év körüli nőt részesítettek elsősegélyben, majd szállítottak kórházba. Mivel a sétálgató turisták miatt alig tudtak haladni, a mentőautó sofőrje elindította a szirénát, amelynek a használata hasonló esetekben teljesen indokolt.

Feltehetően az erős hang miatt gurult el a férfi gyógyszere, aki szidalmazni kezdte a mentősöket és egy pohár forralt bort dobott a jármű után. A banális történet ezzel le is zárulhatott volna, de a férfi olyan vehemenssé vált, hogy szinte rátámadt a hegyimentősre, aki megpróbálta neki elmagyarázni, hogy éppen életet mentenek.

Akkor sem sikerült lenyugtatni a kedélyeket, amikor megjelentek a csendőrök és 200 lejre büntették a hisztériázó férfit. Ekkor csatlakozott a férfi felesége is, aki a 112-őn kért segítséget a rendőröktől, azt állítva, hogy egyenruhások zaklatják őket. Így hát a helyszínen megjelent egy rendőregység is, 2000 lejre büntetve az asszonyt a segélyhívószám indokolatlan használata miatt.

Az Ilfov megyei családnak összesen 2200 lejébe került az incidens, amit azzal is el lehetett volna kerülni, hogy simán félre állnak a mentő útjából. A férfi utólag bocsánatot kért és elismerte, hogy túlzásba esett.

Hirdetés