Megeresztett egy jó kis alázós kommentet a Facebookon? Vigyázzon, mert nagyon drága lehet az a komment!

Ez a testvérét gyalázó Iaşi megyei férfi például már szívhatja is a fogát.

Hirdetés

Romániában talán még nem túl gyakori, és egyáltalán nem megszokott, hogy az önfeledt Facebookos anyázásokért valaki komoly pénzbüntetést kapjon, így megy is a Facebookon az anyázás önfeledten. A méltatlan, meggondolatlan és mindenek előtt rosszindulatú kommentek, posztok miatt azonban már itt is jó esélye van rá bárkinek, hogy megüsse a bokáját.

Egy Iaşi megyei férfi például a húgát sértegette: megosztotta a nőről készült egyik képet azzal a megjegyzéssel, hogy a fénykép édesanyja egyik gyilkosát ábrázolja. A nő emiatt beperelte testvérét – korábban egyébként egy másik testvér is hasonló sértegetésekkel vádolta a delikvenst – a bíróság pedig kimondta, hogy az elhamarkodott bejegyzés igencsak becsmérlő, emiatt a férfi köteles 4000 lejt fizetni a sértett félnek.

Azt egyébként bárki tapasztalhatja, hogy az online tér, a közösségi oldalak nyilvánossága sok esetben ahelyett, hogy elősegítené a kommunikációt, a legrosszabbat hozza ki az emberekből, a kommentszekciók pedig a legalpáribb gyűlölködés melegágyai lettek.

A törvény azonban törvény, így nem árt kétszer is megfontolni, mennyire engedjük ki a vadállatot a ketrecből.

Hirdetés