Fotó forrása: gov.ro

Még Rareş Bogdan cimboránk is kiakadt a PNL gátlástalan színjátékán

Kibuggyant belőle két keresetlen jelző, majd gyorsan ráharapott a nyelvére, hiszen mégiscsak a párt első alelnöke.

Hirdetés

„Elfogadhatatlan, totális felelőtlenség” – buggyant ki Rareş Bogdanból az őszinteségi roham annak kapcsán, hogy Florin Cîțu visszaadta a miniszterelnöki megbízatást percekkel a bizalmi szavazás előtt, és ezzel a PNL, pontosabban Ludovic Orban új szintre züllesztette a román belpolitikát. Ez az első alkalom, amikor egyetértünk a műhazafi műsorvezetőből nemzeti-liberális alelnökké avanzsált Rareş Bogdannal, aki egyébként nem ápol túl jó viszonyt Ludovic Orbannal, és nincs ezzel egyedül.

A párton belül elég sokan vannak még, akik elégedetlenek a menesztett kormányfővel, aki úgy vezeti az országot és a pártot, mintha folyamatos másnaposságtól szenvedne. A párton belüli Orban-ellenes források azt nyilatkozták, hogy ezzel a húzással a PNL elvesztette szavazóbázisának bizalmát, különösen azért, mert a koronavírus miatti válsághelyzet felül kellene írja a hatalmi harcokat.

A kulisszák mögötti szivárogtatásokból az is kiderült, hogy Florin Cîţu nem önszántából lépett egyet hátra, egyszerűen nem volt más választása. Amikor Ludovic Orban szembesült azzal, hogy Cîţunak esélye van arra, hogy bizalmat szavazzanak neki a parlamentben, és ezzel előtte megszűnik a miniszterelnöki tisztség lehetősége, kikényszerítette Cîţu visszalépését. Állítólag azt mondta, hogy ellenkező esetben Sorin Grindeanu (emlékszünk még a bábként mozgatott kormányfőre, akit azonnal félreállítottak, amint nem úgy táncolt, ahogyan Liviu Dragnea fütyült?) sorsára fog jutni.

Szóval így működnek a dolgok a Victoria-palotában, miközben óráról órára nő a koronavírussal fertőzött állampolgárok száma és az egészségügy egyre túlterheltebb.

A csütörtök esti színjátékról itt írtunk bővebben.

Hirdetés