Még nincs 40 éves egy dél-romániai ügyvéd, de már öt pártot megjárt, és most államtitkár lett

Láthatóan nem ideológiai megfontolásból vándorolt pártról párta, hiszen tagja volt a PSD-nek, a PDL-nek, az ALDE-nak, sőt, a PP-DD-nek is. Nem baj, liberálisnak is jó lesz.

Hirdetés

Mondanánk, hogy üstökösszerű pályafutást tudhat maga mögött az a 39 éves Gorj megyei ügyvéd, akit frissen nevezett ki államtitkárrá Ludovic Orban miniszterelnök, de egy ilyen pályafutásra valószínűleg még az üstökösök is csak irigykedve tekintenének.

A Gheorghe Pecingină névre hallgató úriember most révbe ért: pénzügyi államtitkárrá nevezték ki.

Ami annak fényében, hogy nem is olyan rég, csupán 2016 óta politizál a tavalyi év végén kormányra került Nemzeti Liberális Párt (PNL) soraiban, tényleg nem rossz.

Igaz, nem tapasztalat nélkül érkezett a pártba. Olyannyira nem, hogy előtte már négy másik pártban is kamatoztatta tehetségét.

Volt a Demokrata-Liberális Párt (PDL), a Dan Diaconescu Néppárt (PP-DD), a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) tagja is, ezt követően lett nemzeti liberális.

Hirdetés

Pecingină tavaly novemberben, a PNL hatalomra kerülését követően még azt mondta: nem kíván semmilyen tisztséget.

De aztán a jelek szerint meggondolta magát, elvégre vétek lenne nem kamatoztatni egy ilyen gazdag és értékes tapasztalatot.

Hirdetés