Medve, medve és megint medve

Most kivételesen nem a Székelyföldről jönnek a macihírek.

Hirdetés

Emberekre támadtak medvék az ország különböző pontjain. A Buzău megyei Nemertea településen a vasárnapra virradó éjszakán találkozott egy férfi a medvével, az állat rá is támadt az 55 éves helybélire. A medve összeharapdálta a szerencsétlenül járt férfinek a lábait és a karjait is, őt még az éjszaka folyamán egy brassói kórházba szállították.

Daniel Țiclea Buzău megyei prefektus sérelmezte, hogy noha az utóbbi hónapban többször is kérték a randalírozó medvék kilövésének engedélyezését, de a környezetvédelmi minisztérium elutasította.

Egy második támadás Râmnicu Vâlcea külvárosában történt. Egy férfi éjszaka kért segítséget a 112-es számon, miután a tehénfarmján megtámadta egy medve és megsebesítette a karján. Őt is kórházba kellett szállítani, a csendőrség pedig még órákig járőrözött a térségben, hogy az időközben az erdőbe visszatérő medvének fény- és hangjelzésekkel elvegyék a kedvét a további kalandozástól.

A Prahova megyei Slănic városban szintén medvehelyzet volt vasárnap. A Hatóságok a Ro-Alert rendszeren keresztül értesítették a környékbelieket, hogy a városban medvét láttak egy udvaron. Két nappal korábban a Prahova-völgyi Bustényban láttak medvét kajtatni egy gazdaság udvarán.

Hirdetés