Maszk nélkül vizsgálódott a tisztiorvosi szolgálat munkatársa, de legalább részegen

A Suceava megyei Hadikfalván történt a dicstelen eset.

Hirdetés

Egészen abszurd események zajlottak a Suceava megyei, egykori magyar alapítású Hadikfalván egy koronavírusban elhunyt férfi halála után: keményen megbírságolták a tisztiorvosi szolgálat (DSP) munkatársait, miután az összes egészségügyi szabályra fittyet hányva érkeztek ki a településre.

Az 54 éves orvos és kollégája hétfőn utazott el Hadikfalvára, hogy elvégezze az epidemiológiai vizsgálatot a szintén meglehetősen abszurd elhalálozás után.

Az áldozatot ugyanis, akinél még augusztus 21-én diagnosztizálták a koronavírust, és azonnal a radóci (Rădăuți) kórházba szállították, saját kérésére 28-án hazaengedték.

Hogy miért, az rejtély, ugyanis a beszámolók szerint a fertőzés súlyos formájában szenvedett. Ennek ellenére, mivel ragaszkodott a hazatéréshez, mentővel hazaszállították.

Ahol aztán fél órával később meghalt.

Hétfőn érkezett a településre a tisztiorvosi szolgálat két munkatársa, hogy elvégezze az epidemiológiai vizsgálatot.

Hirdetés

De ez is olyan professzionálisan zajlott, mint az áldozat hazaengedése.

Kiderült ugyanis, hogy a frissen érkezett orvos a a település orvosi rendelőjébe hívta az áldozat családtagjait, ahol aztán sem ők, sem a családtagok nem viseltek maszkot.

Ráadásul kiderült, hogy az orvos gyakorlatilag merev részeg. Amikor a helyszínre érkező újságírók szóvá tették a rendellenességeket, az ittas orvos megfenyegette őket, mire azok kihívták a rendőrséget. A rendőrök pedig 2500 lejes bírságot róttak ki a tisztiorvosi szolgálat munkatársaira.

Akik ellen most fegyelmi eljárás is indult.

Hirdetés