Marokkói bevándorlók mellett saját honfitársaikat is rabszolgasorban tartottak egy román banda tagjai Spanyolországban

Pocsék körülmények között dolgoztatták őket.

Hirdetés

Bevándorlókat rabszolgasorban tartó román bandára csaptak le a spanyol hatóságok: a társaság tagjai szép összegekre tettek szert a munkaerő kizsákmányolásából.

A spanyol illetékesek szerint a banda tagjai elsősorban illegális marokkói bevándorlókat „foglalkoztattak”, de román, moldovai, ukrán, illetve észak- és közép-afrikai állampolgárokat is.

A sevillai székhellyel tevékenykedő embercsempész banda tagjai először bejuttatták Spanyolországba áldozataikat, majd elvették az irataikat, és embertelen körülmények között tartották őket.

A rendőrség felkeresésétől azzal próbálták elvenni a kedvüket, hogy halállal fenyegették őket.

Az így toborzott, szigorú felügyelet alatt tartott munkaerőt aztán havi 2700 euróért „bérbe adták” spanyol farmoknak.

Az áldozatoknak természetesen csupán néhány eurót fizettek a nehéz körülmények között, a farmokon végzett munkáért.

Hirdetés

A banda aztán cégeket alapított, amelyeken keresztül Romániába juttatta az embercsempészetből, illetve az áldozatok kizsákmányolásából származó pénzt.

Mindehhez természetesen számos okiratot hamisítottak.

A banda számára mennyei mannaként érkezett a koronavírus-járvány, hiszen a munkaerő „bérbe adásával” jó pénzhez jutottak a munkás kezek nélkül maradt spanyol mezőgazdászok jóvoltából.

Most viszont egy darabig ők lesznek azok, akik szigorú őrizet alatt minimális összegekért dolgozhatnak majd egy kényelmes spanyol intézményben.

Hirdetés