Saját hazugságspiráljába bukott bele a torzszülött kormánykoalíció kutatási minisztere

Az egy dolog, hogy Florin Roman egy olyan könyvvel henceg a CV-jében, amihez semmi köze, de megvádolták, hogy a disszertációja egy részét is másolta. Itt nincs vége: az önéletrajza szerint diplomát szerzett a BBTE-n, pedig soha nem járt a kolozsvári egyetemre.

Hirdetés

Frissítés:

Florin Roman már a Facebook-oldalán be is jelentette, hogy lemond a miniszteri tisztségről a botránysorozat után. A vádakat viszont tagadja: azt állítja, a szavait kiforgatták és lejárató hadjárat indult ellene. Mi több, azt ígéri, be fogja perelni az ellene indult támadásokat koordináló Dacian Cioloș USR-elnököt.

Rendesen szorult a hurok mostanában Florin Roman kutatásért, innovációért és digitalizálásért felelős miniszter körül, akiről pár napja derült ki, hogy olyan könyvet tüntetett fel saját szerzeményként az életrajzában, amihez semmi köze nincs.

Aztán arra is fény derült, hogy a 10 évvel ezelőtti mesteri disszertációjának egy részét – egészen pontosan tíz oldalt – egy temesvári professzor által írt kurzusból vette át, szóról szóra.

Szóval most még plágiumvádak miatt is kell magyarázkodnia a miniszternek.

És még nincs vége: a liberális politikus önéletrajza szerint a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) szerzett közgazdász diplomát (1992/1996), majd az Athenaeum nevű bukaresti magánegyetemen könyvelésből diplomázott.

Igen ám, csak a kolozsvári egyetem rektora, Daniel David a Libertatea érdeklődésére világossá tette:

Roman soha nem járt, és nem is szerzett diplomát a BBTE-n, sem a CV-ben megjelölt időszakban, sem utána.

Hirdetés

Csupán annyi történt, hogy a politikus abban az időszakban egy nem akkreditált gyulafehérvári főiskolán tanult, a vizsgát pedig a BBTE épületében tette le… A képviselőház honlapján elérhető önéletrajz idevágó része márpedig így néz ki:

Szóval ez már három ordas hazugság, akárhonnan nézzük, s ez már Nicolae Ciucă miniszterelnöknek sem tetszik: a vádak tisztázására kérte Romant, de kormányzati források szerint már nagyon inog a szék a miniszter alatt – valószínűleg ő lesz az első tárcavezető, akit a torzszülött koalíciónak le kell cserélnie hamarosan. A Hotnews forrásai szerint egyébként Florin Roman nem várja meg, hogy kirúgják a széket alóla, hamarosan le fog mondani.

Addig is ízlelgessük még egy picit: ez az úriember jelenleg a kutatásért, innovációért és digitalizálásért felelős miniszter. Szép, igaz?

Hirdetés