Már jövő héten beindulhat az élet a sárga forgatókönyv szerint Kolozsváron

Hamarosan nyithatnak az éttermek belső terei és a végzősök is visszatérhetnek az iskolába – ezzel biztat Emil Boc a helyi járványhelyzet kielemzése után.

Hirdetés

Kolozs megye már egy jó ideje a sárga megyék sorát gyarapítja, de Kolozsváron a háromezrelékes küszöbérték fölött maradt a lakosságarányos fertőzési ráta, így továbbra is a vörös forgatókönyv maradt életben. Nem kell már sokat várni arra, hogy végre a kincses városban is enyhítsenek a korlátozásokon, legalábbis ezt mondja Emil Boc polgármester miután a szakértőkkel kielemezték a helyi járványhelyzetet. A számok alakulásának függvényében a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek már jövő héten visszatérhetnek az iskolapadokba, és kinyithatnak az éttermek belső terei is.

Jelenleg Kolozsvár 3,07 ezreléken áll, tehát már csak egy kevés hiányzik ahhoz, hogy a küszöbérték alá csökkenjen a fertőzési ráta, melyet éppen hétfőn számolnak újra az elmúlt két hét adatai alapján.

A kolozsvári iskolák megkezdték a felkészülést a végzős diákok fogadására. A cél az, hogy biztonságos keretek között nyithassanak újra, kiküszöbölve a járvány terjedésének lehetőségét az iskolák közösségein belül. Ehhez azonban felelősségtudat is szükségeltetik – magyarázta a polgármester amint élőben jelentkezett az egyik kolozsvári iskolából, a Kolozs megyei tanfelügyelő társaságában. Számítanak a szülők közreműködésére, akiktől azt kérik, hogy figyeljenek oda gyermekük egészségére, és ne engedjék őket betegen az iskolába.

Hirdetés