Már ilyen is van: fél év alatt háromszor kapta el a koronavírust egy idős férfi

Hasonló esetről az orvosok sem tudnak még az országban, legalábbis hivatalosan.

Hirdetés

Szomorú rekordot hozott össze egy 70 éves Buzău megyei férfi: szűk hat hónapon belül három alkalommal is koronavírusos lett – a hivatalos nyilvántartás szerint hasonló eset még nem fordult elő az országban, legalábbis egyelőre.

A férfi két Pfizer-vakcinát is kapott már, s első két alkalommal – augusztusban és októberben – nem is szorult állandó orvosi felügyeletre, jelenleg azonban a megyei kórházban fekszik, de az állapota nem súlyos. Az orvosok azzal magyarázzák az egyedi sorozatot, hogy a korábbi esetek után nem alakult ki nála megfelelő szintű védettség az új vírusvariáns ellen.

Mint tudjuk, az omikron okozta ötödik hullám esetszámrekordokat döntöget a napokban, s bár úgy néz ki, ezúttal kevesebb lesz a súlyos beteg, hátradőlni egy pillanatig sem lehet.

A rendszer ezúttal másfajta terhelést kaphat: a küzdelmet jelentősen megnehezítheti, hogy egyre több egészségügyi dolgozó kénytelen otthon maradni a fertőzés miatt. Friss hír, hogy a Iaşi-i sürgősségi kórház közel 200 alkalmazottja karanténban van jelenleg, miután pozitív lett a tesztjük, emiatt az intézmény minden osztályán lelassult a munkafolyamat.

Hirdetés