Már bőven kegyeletsértés az, amit Alexandru Cumpănașu a caracali rém áldozataival művel

Egy államfőjelölti kampányban semmi sem szent, de ez már tényleg gyomorforgató.

Hirdetés

Maga utazik Olaszországba Monica Melencu, hogy megkeresse lányát, miután Alexandru Cumpănașu olyan fényképeket és videófelvételt mutatott neki, amelyeken felismerni véli Luiza Melencut.

Az államelnöki választáson is induló Cumpănașu pénteken egy videóüzenetben jelentette be a Facebook-oldalán, hogy „megtalálta Luizát”, és hogy a lány családja is felismerte azokon a felvételeken, amelyek Olaszországban készültek a közelmúltban.

Az egyelőre nem tiszta, hogyan kerültek a felvételek Cumpănașu birtokába, de az üzenetben elég hajmeresztő dolgokat mond, többek között azt is, hogy ha Luiza valóban előkerül, akkor biztosan meglesz unokahúga, Alexandra Măcenașu is.

Mint ismeretes, a caracali rémként elhíresült Gheorghe Dincă korábban már beismerte, hogy mindkét lánnyal végzett. A Dincă udvarán, egy fémhordóban talált csontmaradványokról a DNS-vizsgálat is bebizonyította, hogy azok a 15 éves Alexandrától származnak. A hatóságok a Caracal melletti erdőszélen is találtak emberi maradványokat, amelyek valószínűleg Luiza Melencutól származnak, de ezt a DNS-tesztek még nem igazolták egyértelműen. A DIICOT éppen ezért kérte az FBI segítségét, tőlük még várják az eredményt.

Nem tudni tehát, pontosan milyen felvételekről van szó, de a legvalószínűbb az, hogy ez is csak Cumpănașu a caracali tragédiára építő kampányának egy újabb gyomorforgató mozzanata, amelyben attól sem riad vissza, hogy hamis reményeket ébresszen az áldozatok szenvedő családjában.

Monica Melencu az Antena 3-nak nyilatkozva szombaton már azt mondta, hogy Olaszországba készül, hogy megkeresse a lányát, nem bízik ugyanis a DIICOT-ban, szerinte a lányát elrabolták, de még életben van.

Hirdetés

Igaz, később már azt is hozzátette, a videófelvételen szereplő lány tényleg nagyon hasonlít a lányára, de a hangja nem vehető ki tisztán.

A DIICOT szóvivője, Mihaela Porime ugyanakkor a Mediafaxnak azt mondta, semmilyen bizonyíték nem támasztja alá Cumpănașu állításait.

A legundorítóbb kampányt magáénak tudható Alexandru Cumpănașu tegnap már azt írta a Facebook-oldalán, hogy Luiza családjának beleegyezésével az olasz hatóságokhoz fordul az ügyben.

Hirdetés