A Caracalban meggyilkolt lány magyargyűlölő nagybátyja is államfői babérokra törne

Családi gyászból politikai karriert? Akinek ehhez van gyomra, annak határ a csillagos ég, azaz a legfőbb közjogi tisztség Romániában.
Hirdetés

Biztosan Ön is hallotta már Alexandru Cumpănașu nevét, mivel az elmúlt hetekben gyakran szerepelt a sajtóban. Nem azért, mert valami rendkívülit hajtott végre, hanem egy családi dráma okán: ő a caracali rém áldozatának, Alexandra Măceșanunak a nagybátyja. Cumpănașu minden lehetőséget megragadott, hogy unokahúga feltételezett meggyilkolása apropóján szerepeljen a médiában, a sajtó pedig – különösen a nyomozás legkritikusabb időszakában – szívesen tartotta a képernyőn.

Aztán egyszer csak kezdett sok lenni belőle: túl sokszor nyilvánult meg, így a központi lapok elkezdték alaposabban megvizsgálni ki is ő valójában, és mit akar. Azt addig is lehetett tudni, hogy egy civil szervezet (NGO, azaz nem kormányzati szervezet) és egy koalíció vezetője, de azt a sajtó derítette ki, hogy az elmúlt években folyamatosan irdatlan mennyiségű közpénz és jól fizető állami szerződések körül forgott. Pár nappal ezelőtt arra panaszkodott, hogy a „kretének” megpróbálják őt lejáratni, és azt terjesztik róla, hogy államfői babérokra tör, miközben neki egyetlen célja van: küzdeni a szervezett bűnözéssel szemben. 

Nos, ez az Alexandru Cumpănașu jelentette be a Facebookon, élő közvetítésekben, hogy indulna az államfőválasztáson és segítséget kér követőitől a 200 ezer aláírás összegyűjtése érdekében. Persze, független jelölt szeretne lenni, és mivel párton kívüli, számít az emberek támogatására. Önkénteseket is toboroz.

Valószínűleg biztosan lesznek sokan, akiket annyira megrendített a meggyilkolt tinilány esete, hogy mellé állnak.

A Facebookon jelenleg több mint 284 ezer követője van, bejegyzései alapján nagy hazafinak tartja magát, rendszeresen kifejtette eddig is a véleményét az olyan magyarokat is érintő kérdésekben (mi is írtunk már róla), mint például az úzvölgyi temetőbotrány. Íme egy bejegyzése, a sok közül:

Hirdetés

Ebben azt írja, hogy a román hősök fakeresztjeit a magyarok 1994-ben elégették. Dormánfalva polgármestere betonkereszteket helyezett a helyükre, ezekre most szemeteszsákokat húztak. Ami ebben a formában ordas nagy hazugság.

Az idei államfőválasztásra a szokásosnál is több tébolyodott, kétes és nem utolsó sorban nyíltan magyarellenes személy jelentkezett be, úgy tűnik, mintha serkentőleg hatnának egymásra a legfőbb közjogi tisztség megszerzéséért folytatott hajszában.

Hirdetés