Már a második világrekordot döntötte meg idén Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész

Ezúttal a leghosszabb folyamatos zongorázás terén kerülhet be a rekordok könyvébe.

Hirdetés

Jó három hónappal az első világrekordja után újabb Guinness-rekordot döntött meg Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész: mostantól ő tartja a leghosszabb ideig zajló folyamatos zongorázás világcsúcsát.

Thurzó saját bejegyzése szerint múlt hétfő reggeltől vasárnap reggelig játszott folyamatosan, amivel kerek 130 órás világrekordot sikerült felállítania.

Az eddigi rekord 127 óra 8 perc 38 másodperc volt.

Saját bevallása szerint menyasszonya mellett egy megfigyelői, orvosi és szellemi csapat támogatásával sikerült a rekorddöntés.

„130 óra folyamatos zongorázás egy borzasztó feszes szabályrendszerben, amely gyakorlatilag nagyon de nagyon (és ezt tényleg vegyétek úgy ahogy értendő) kicsi mozgásteret enged pihenni. Azt is úgy hogy…pffff! Óránként csupán 5 perc.

De a háttérben évek, komoly felkészülési hónapok, és remek emberek, támogatók állnak. KÖSZÖNÖM !!

Ez amúgy a világ legnehezebb Guinness kategóriája, amely zongorával kapcsolatos.

Jelentem, ismét sikerült kulturális értékkel megtöltsük ezt a borzasztóan nehéz hetet, mert komolyzenei alkotásokkal haladtunk előre percről percre, óráról órára, napról napra.

Hirdetés

Hatalmas hála van a szívemben, hogy jó és velejéig profi emberek vettek körül

– fogalmazott a zongoraművész, akinek mostani rekorddöntése akkor válik hivatalossá, ha azt a Guinness illetékesei hitelesítik.

Azt is megjegyezte: a személyes célja továbbra is a Thurzó Sándor Zenetörténeti Múzeum és Zenei Adattár létrehozása Nagyváradon.

Mint megírtuk, Thurzó Zoltán júniusban azzal lett világcsúcstartó, hogy a Himalájában, az Everest tövében, 5364 méteres magasságban játszotta el 28 ország himnuszát, valamint ismert zeneszerzők műveit, megdöntve a lenagyobb magasságban felcsendülő zongorajáték világrekordját.

A mostani rekorddöntése amúgy már csak azért is nagy elégtételt jelenthet számára, mivel tavaly decemberben egyszer már megpróbálkozott a leghosszabb idei tartó zongorázás világrekordjának megdöntésével, ám akkor nem sikerült.

Hirdetés