Magyarfaló tévés celebek, politikusok, szevasztok, bünti van!

A diszkriminációellenes tanács a Bukaresti Dinamo fociklubra is lesújtott, a szurkolók magyargyalázása miatt.

Hirdetés

Közeleg a karácsony, ilyenkor mindenki ajándékozásra készül. Nos, egyes habzó szájú magyargyalázók hamarabb megkapták a nekik kijáró csomagot, mégpedig az Országos Diszkriminációellenes Tanácstól (CNCD), bírság formájában.

1. A Realitatea TV Rareș Bogdan nyomdokain lihegő, visszaeső módon irritáló celebje, bizonyos Oreste Teodorescu egyik beszélgetős műsorának meghívottja régi nackó barátunk, a PMP-s Marius Pașcan volt. És hát persze, hogy remekül elbeszélgettek, csakhogy közben az RMDSZ-t a koronavírushoz hasonlították, amely „behatol a gazdaszervezetbe, ahol megsokszorozza nemzetellenes génjeit és átveszi az irányítást a politikai döntések fölött”. Na, hát ezt a briliáns jellemzést a CNCD olyan „nagyra” értékelte, hogy mindkét zseninek kiosztott egy-egy 2000 lejes bírság-ajándékot.

2. Még tavaly decemberben történt, hogy a Dinamo a Sepsi OSK ellen játszott. Amivel nem is volt semmi baj, csakhogy a bukaresti csapat szurkolói huligánjai, hogy is mondjuk, nagy hangot adtak ézelmeiknek, így kiáltván: Kifele, kifele a magyarokkal az országból! Továbbá: Magyarország kiszopja a faszunkat! Nos, a CNCD ezt az extatikus magyargyalázást is ajándékra érdemesnek ítélte és 5000 lejes (ami, egymás közt, nem túl sok) bírságot szabott ki a Dinamo klubra, ami most épp elég érzékenyen érinti őket, ugyanis a hírek szerint nincs túl sok pénz a perselyben.

Hirdetés