Ma gazdagabbak lettünk 18 kilométernyi erdélyi autópályával, de nincs okunk ünnepelni (VIDEÓval)

Ezt akár mi is mondhatnánk, de kimondta helyettünk Iohannis. A lényeg: péntektől járható a Radnót és Maroskece közötti sztrádaszakasz.

Hirdetés

A pénteki nap talán legfontosabb híre az, hogy a délutáni órákban sikerült átadni végre a forgalomnak az észak-erdélyi autópálya Radnót és Maroskece közötti, 17,9 kilométer hosszú szakaszát, amely a tervezett 16 hónap helyett négy kerek évig készült.  Így néz ki:

S ha már kampányidőszak van, a jeles alkalmat nem hagyhatta ki Ludovic Orban miniszterelnök és Klaus Iohannis államfő sem, akinek végre sikerült egy olyan beszédet mondania, melynek nagyjából minden szavával egyet tudunk érteni.

„Nem ünnepelni jöttünk ide, és nem is azért, mert valamit sikerült befejezni. Ennél sokkal gyorsabban kell dolgoznunk, a határidőket be kell tartanunk, és az infrastruktúra-fejlesztéssel sokkal gyorsabban kell haladnunk” – foglalta össze a lényeget az államfő, akinek a mondandója már egy-két évtizeddel ezelőtt is érvényes lett volna.

Azt viszont természetesen ezúttal sem hagyhatta ki, hogy odaszúrjon a nagy politikai riválisnak, és el is szótagolta azt a mondatot, amire mindenki számított: „Eddig szándékosan hátráltatták az infrastruktúra-fejlesztést, de most aztán végre van akarat arra, hogy haladjunk”. Szuper.

Hirdetés

Az új sztrádaszakasz amúgy 437 millió lejbe került, és rákapcsolódik a Nyárádtő és Radnót közötti szakaszra, így ez most 32 kilométeresre bővült.

Átadó beszédek nélkül nincs, ha ezekre is kíváncsi, itt a lényeg:

Hirdetés