Illusztráció / facebook

Lusta munkatársaik miatt lázadoznak a közszolgák a kolozsvári városházán

Az urbanisztikai osztály vezetősége a többi beosztott kárára kivételezik a három henyélővel – állítják a panaszosok.

Hirdetés

Visszaéléssel és diszkriminációval vádolja a kolozsvári önkormányzat urbanisztikai osztályának vezetőségét a részleg alkalmazottainak egy csoportja, miután elegük lett abból, hogy a saját munkájuk mellett három, a munkától megkímélt munkatársuk melóját is el kell végezniük. Állításuk szerint rengeteget túlóráznak emiatt, ami pszichikailag és fizikailag is megviseli őket. Többször is jelezték a feletteseiknek, hogy nem tartják tisztességesnek a munkaleosztást, sőt, levélben fordultak Emil Boc polgármesterhez is, de

hónapok óta süket fülekre találnak.

A városrendezési osztály munkatársai foglalkoznak a városfejlesztési engedélyekkel, panaszokkal, óvásokkal, petíciókkal, tartják a kapcsolatot a bíróságokkal, a műszaki szakértőkkel, a földhivatallal, mindemellett terepmunkát is végeznek. Rengeteg iratcsomó megy át a kezükön, és gyakran azért kell túlórázniuk, mert három munkatársuk alulteljesít, indokolatlanul vesz ki szabadságot, teszi mindezt a főnökség támogatásával. Munkamoráljuk miatt gyakran előfordul, hogy a

határidő lejárta után kerül egy ügyirat a szorgosabb kollégákhoz.

Nem kezdő munkatársakról van szó, hiszen hosszú évek óta állnak a hivatal alkalmazásába, mégis teljesen inkompetensek. Nem becsülik a közalkalmazottak kivételes helyzetét, hogy a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben, amikor a cégek technikai munkanélküli-segélyre küldik alkalmazottaikat, ők biztonságban vannak – panaszolták a polgármesternek írt levelükben. Annak a véleményüknek is hangot adtak, hogy a vezetőségnek rejtett érdeke fűződik az inkompetens, kizárólag aktatologató munkára alkalmas, elégtelen felkészültséggel rendelkező személyek védelméhez.

Egy másik vád is felmerült, miszerint

ügyet sem vetettek arra, hogy az egyik alkalmazott megfertőződött koronavírussal,

semmilyen intézkedést nem vezettek be a kollégák védelme érdekében, nem is tájékoztatták őket.

Hirdetés

Végezetül azt kérik, hogy képzett, kompetens személyeket alkalmazzanak az urbanisztikai osztályra, tegyék korszerűbbé a munkafolyamatokat, továbbá írják át a három lusta beosztott munkalapját.

Az urbanisztikai osztály vezetője, Corina Ciuban a sajtó megkeresésére annyit válaszolt, hogy nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, és az önkormányzat sajtóosztályához irányította az újságírókat. A sajtóosztály válasza pedig az volt, hogy a belső panaszokat a törvény által megszabott előírások szerint rendezik.

Hirdetés