Fotó: illusztráció

Lövöldözés Szilágy megyében: bedrogozott, részeg sofőrt üldözött a rendőrség

Ennél több bűncselekmény egy rakáson csak a filmekben van.

Hirdetés

Harmadrangú akciófilmekbe illő események zajlottak a vasárnapra virradó éjszakán Szilágy megyében, ahol a rendőrségnek lövöldöznie is kellett, hogy megállítson egy menekülő sofőrt – írta a Sălajul Liber helyi hírportál.

Az események akkor kezdődtek, amikor a rendőrséget értesítették, hogy egy kocsi cikkcakkban halad Zilah utcáin. Egy rendőrjárőr megpróbálta megállítani egy autót, de az nem állt meg, sőt, vezetője megpróbálta elütni a rendőröket. Az egyenruhások üldözni kezdték, a gépkocsi Szilágycseh felé próbált menekülni. Hosszú autós üldözés kezdődött több Szilágy megyei településen keresztül. A menekülő eközben megpróbálta lesodorni és az árokba kényszeríteni a rendőrautót az úttestről. A rendőrök kénytelenek voltak fegyvert használni: huszonöt figyelmeztető lövést adtak le, az utolsó néhányat a menekülő autó kerekeire, az egyik golyó pedig eltalálta a sofőr 21 éves társát, akit aztán súlyos sérüléssel szállítottak egy kolozsvári kórházba. A kocsiban egy harmadik fiatalember is ült, neki nem esett baja.

Az autót vezető 21 éves fiatalember végül megállt, kiugrott a kocsiból és egy erdőbe menekülve próbált megszabadulni üldözőitől. Végül elfogták és kiderült, hogy nem csak kábítószert, hanem jelentős mennyiségű alkoholt is fogyasztott. Ezenkívül jogosítványa sem volt és az autó sem volt bejegyezve, ráadásul hamis rendszámokat szereltek rá.

A férfi előzetes letartóztatásban van, több bűncselekmény miatt eljárás indult ellene.

Hirdetés