Fotó forrása: www.monitorulbt.ro

Lelőttek a rendőrök egy részegnek tűnő ámokfutó sofőrt, aki belehalt sérüléseibe (VIDEÓval)

Az eset nem Amerikában, hanem itt a közelben, Botoșani megyében történt csütörtökön.

Hirdetés

Nem túl gyakran fordul elő Romániában, hogy autós üldözéshez, lövöldözéshez, végül a sofőr halálához vezessen egy közúti igazoltatás, csütörtökön viszont megtörtént az akciófilmekbe illő jelenet Botoșani megyében, Flămânzi közelében. A rendőrségi közlemény beszámolója szerint egy rendőri egység jelentette a központnak, hogy üldözőbe vettek egy sofőrt, aki nem állt meg a jelzésükre, és azt gyanítják, hogy ittasan ült volánhoz, így veszélyt jelent más sofőrökre, járókelőkre nézve.

Három járőrautó is akcióba lendült, megpróbálták elállni az ámokfutó útját, de ő nem fékezett. Úgy tűnt, hogy neki akar hajtani a rendőrautóknak, ezért az utolsó pillanatban a rendőrök félrehúztak az útról.

Újabb autós üldözés következett, melynek során először figyelmeztető lövéseket adtak le, végül az autó kerekeire célozva próbálták megállítani a 37 éves férfit. Egy golyó megsebesítette, autójával lesodródott az útról, nekicsapódott egy hídfőnek, majd 30-40 méter csúszás után az út széli töltésoldalon kötött ki. A rendőrök mentőt hívtak a helyszínre, de amint a helyi sajtó beszámolójából kiderül, a férfi életét vesztette.

A fedélzeti kamera megörökítette az üldözést:

Hirdetés

A szemtanúk azt állítottak, hogy az idegen rendszámtáblával rendelkező Mazdára a rendőrök azután is lőttek, hogy a baleset bekövetkezett.

Az ügyben ügyészségi eljárás indult, mely remélhetőleg tisztázza a homályos részleteket is.

Hirdetés